maanantai 2. toukokuuta 2016

Kun tuntuu, ettei mikään etene

Niin taas on viikko vierähtänyt ja me yhä vaan villoitetaan, levytetään ja kitataan. Villoitetaan, levytetään, kitataan. Villoitetaan, levytetään, kitataan. Yläpohjan iv-putkia ei ole ehditty vieläkään asentamaan loppuun saati vetää katosta läpi. Kylppäriin ei olla vilkaistukaan moneen viikkoon. Aloin eilen kyllä jo vähän hiomaankin seiniä, sepäs onkin varsin viehättävää puuhaa... Hengityssuojaimen käyttö on yhtä tuskaa, kun se vetää silmälasit huuruun. Teepä siinä sitten tarkkaa työtä tai hengitä suosiolla kipsipölyä. 

Että joo. On vähän sellainen fiilis, että tarvis jo päästä seuraaviin työvaiheisiin. En sanoisi, että raksailu kyllästyttäisi, vaan pikemminkin haluan eroon tästä "tämä ei valmistu koskaan!"-olosta. Vaikka faktahan on kuitenkin se, että koko ajan, kun tuolla jotain tehdään niin se etenee. Joka ilta ja viikonloppu on hommia paiskittu tuntitolkulla. M oli viime keskiviikkona ja torstaina levyttänyt yhteen asti yöllä, kun itse olin työreissussa. Ei noita yöhommia kyllä pysty usein tekemään, ettei jaksaminen lopu totaalisesti.

Tämä on nyt kuitenkin se tahti, johon kahdestaan pystytään ja onnistutaan kuitenkin samalla pysymään järjissämme. Aika paljon motivoi se, että näillä näkymin onnistumme alittamaan jo ennestään tiukan budjettimme ellei mitään suuria ylläreitä ilmene. Mutta kun kesällä pitäisi muuttaa.... ajatus siitä vähän inhottaa, koska se luo aivan hirvittävän paljon painetta ja stressiä. Tuntuu, että me ei mitenkään ehditä. Eikä varmaan ehditäkään, se jää nähtäväksi. Vähän yllättävää on ollut kieltämättä tämä hitaus, jotenkin sitä kuviteltiin, että toukokuussa olisi sisäseinät jo maalattu.

Lattia saatiin valittua sentään viime viikolla. Nyt ei ole enää lupaa kierrellä rautakauppojen lattiaosastoja ettei tule vahingossakaan mitään mielipidemuutoksia tai turhia epävarmuushetkiä :D

Kivaa viikkoa kaikille!

edit. täytyi lisätä vielä tähän loppuun pikkusiskolta tullut neuvo, joka kumpusi huolesta raksaajien jaksamisesta:  iltaisin voisitte kyl ottaa konjakit.

8 kommenttia:

 1. Seinien hiominen :D Siis ihan maailmanlopun hommaa, etenkin kesällä :D Hyi. Mutta aattele, että sitkun on hiomiset hiottu niin saa vetää pohjamaalia, ja se on ehkä rakentamisen parhaita hetkiä. Kyllä sitä vaan jaksaa kun on pakko, ja onneksi aika kultaa muistot aika äkkiä :) Tsemppiä kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli huomattua, etenkin kun eilen sattui olee todella lämmin keli :D Mä kun oon tähän asti tehnyt tuolla hommia collegepaita päällä, niin täytyi eilen lähteä 5 min hiomisen jälkeen kotiin vaihtaa t-paita... Kiitti tsempeistä, kyllä se tästä iloksi muuttuu varmaan sitten, kun päästään maalauspuuhiin :)

   Poista
 2. Hiotteko seiniä käsin? Meillä oli autotallin hiomiseen lainassa varrella varustettu hiomakone, ammattikielessä "Kirahvi". En tiedä mikä tuon laitteen oikea nimi on, mutta Isännän mukaan hiominen sujui kuin tanssi verrattuna siihen että olisi käsin hionut. Veikkaan että autotallin seiniä & kattoa hiottaisiin vieläkin ilman tuota konetta. Uskoisin että tuollaisen hiomakoneen saa vuokralle esim. konevuokraamoista, jos sellaisen käyttö kiinnostaa.

  Tsemppiä, kyllä se raksa siitä taas etenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiotaan, tai mä hion tällä hetkellä. Meillä on semmoinen kone (ei tosin tuo kirahvi, täytyi ihan googlettaa ja aika pätevän oloinen vehje!), mutta mun muutenkin-aika-huonot-ranteet ei jostain syystä tykkää siitä yhtään :D Se on sit miehen hommia hioa sillä, mutta hän on ollut nyt kiinni muissa työvaiheissa.. Kattoahan me ei hiota, kun sinne tulee paneelia, luojan kiitos! :D

   Kiitti tsempeistä, kyllä mä vakaasti uskon että ensi viikolla on jo pohjamaalia jossain :)

   Poista
 3. Isosti tsemppiä! Meillä oli sama vaihe viime keväänä - aikataulu painoi päälle, ahdistus kasvoi kasvamistaan. Mutta koittakaa jaksaa - asia kerrallaan, kaakeli kerrallaan, se etenee. Älkää, pliis ÄLKÄÄ valvoko :( Ja ehdottomasti hanki apuvälineitä ja koneita - saat nopeammin valmista etkä särje itseäsi. Laitteiden vuokraus on yllättävän edullista. Itse sinnikkyyksissäni turmelin ennestään huonot ranteet ja kyynärpäät, ja ihan vain rasituksella. Ei kannattanut, joten ei kantsi koittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, ihanaa ku huolehdit! :) Me ollaan pyritty pitää huolta että oltais kotona yhdeksän aikoihin, yhdeltätoista sit nukkumaan. Ei sitä kyllä muuten jaksais, yksikin pidempi ilta tuntuu kyllä seuraavana päivänä. Onneksi on pieni talo: saatiin tänään apujoukkoja eikä kauaa mennyt, kun oli seinät hiottu :) Voi ei sun ranteita ja kyynärpäitä :( sitä ku ryhtyy tekee ni sitä tuntuu tekevän sitte pää kainalossakin...

   Poista
 4. Kovasti tsemppiä, kyllä se valmistuu ja pyytäkää apua. Sitä itsekin opettelen kantapään kautta.

  VastaaPoista