maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pihaa ja seiniä

Lauantain teema oli pihapäivä. Pakko oli uhrata sille nyt hetki ennen kuin kaikki alkaa vihertää ja muuttuu läpäisemättömäksi viidakoksi. Silloin tuolla alapihalla on kohtuullisen keljua tallustella, kun ei näe kiviä ja kantoja... Nyt näkee! Isä tuli jeesaamaan ja kävi osan tontista läpi raivaussahalla. Kaikille pajukoille ja vadelmapensaille sanottiin morjens. Saatiin jälleen poltettua yksi iso keko risua pois. Toki vielä sitä riittäisi viisi tai kuusi keollista. Isä sahasi myös tuon jäätävän kokoisen männyn plus jotain koivua pölleiksi. Täytyisi alkaa laittaa klapeiksi noita viime kesänä ja syksynä kaadettuja puita, mutta kun tässä olisi yksi omakotitalokin rakennettavana ja kohtuullisen kireä muuttoaikataulukin... Terkut vaan "eikö noi olisi kannattanut jo laittaa haloiksi" -ihmettelijöille.


Harmi, kun ei otettu ennen-kuvaa. Tässä kuitenkin se jälkeen-kuva ns. alapihasta. Raja menee about tuolla, jossa nuo kuuset kasvaa ja jatkuu tuonne oikealle päin. Tässä ei siis ole koko tontti. Risua tuntuu riittävän aina vaan ja olenkin perannut parina päivänä kaksi isoa kekoa sekä tuoretta että vanhaa risua yms. puolilahonnutta puuta. Sitä löytyy aina vaan lisää! Hommaa on aika paljon ennen kuin tästä saa sellaisen viihtyisän ja helppokulkuisen pihan :D Kiveä ja kantoa piisaa. Ehkä se pitää jollakin masiinalla vaan möyliä ja kääntää? En tiedä.. Ideoita? Mä olen näiden pihajuttujen kanssa aivan kädetön. Piha saisi kyllä säilyttää tuon luonnontilamaisen habituksensa eli mitään meganurtsia ja kukkapenkkejä ei tähän ole näillä näkymin tulossa. Mutta joku järki nyt kumminkin, että olisi turvallinen ja hyvä kulkea ja koirien juoksennella. Tarkoituksena on myös aidata suurin osa pihasta.


Kun ei maan siistimisessä ole riittävästi, niin talon ja pihan välissä on tommonen näppärä kiviriöykkiö (se jatkuu vielä reippaasti tuonne nurkan taa metsikköön päin...). Se pitäisi saada peitettyä joutomaalla, jotta pihalle olisi näppärämpi kulkea tuostakin kohdasta. Muttaku ei sitä joutomaata tunnu saavan mistään?! Vastaava mestari totesikin, että se kummasti menee aina niin, että kun siitä maasta pitäisi päästä eroon, niin kukaan ei huoli. Ja kun sitä maata tarvitsis, niin mistään ei löydy. Me tarvittais sitä vielä aika paljon. On tori.fi ja raksakimpassa ilmotukset jne. Ehkä jonain päivänä joutomaarukouksiimme vastataan.

Ollaan me saatu sisälläkin ahkeroitua. Meidän makkari, vierasmakkari ja eteinen on saatu levytettyä. Teknisessä tilassa on jopa maalattu seiniä, jotta PILP voidaan tuupata nurkkaansa. Kohta saadaan aloittaa katon levyttäminen. Kattopaneelikin on valittu, mutta ei ostettu. Ennen kuin kattoon käydään käsiksi,  täytyy saada kuitenkin vielä ne pirun iv-putket kuosiin yläpohjassa ja valkata olohuonekeittiön ledien paikat ja määrät. Vaikeaa.


Tänään käydään Ikeassa ostamassa vaatekaapit, koska siellä on vaatekaappiviikot. Kysymysmerkkinä on makkareiden kaappien värit, eli olisko ne valkoiset vai tammiset, kuten eteisenkin kaappi? Toimitus täytyy sopia ajankohtaan x, mutta eipä tässä ole kenelläkään hajuakaan mikä tuo x voisi olla. Kaapit olisi kuulemma hyvä asentaa makkareihin ennen lattiaa (vinyylilankku), mutta eteiseen vasta lattia päälle (laatta). No eipä ole mitään havaintoa, milloin näitä lattioita päästään asentelemaan. Täällä on jo yksi keititö ja kodinhoitohuone varastoituna viemässä tilaa, joten en millään viitsisi ottaa neljää vaatekaappia roikkumaan tänne paketeissaan viikkotolkulla. Mutta sitten taas ne olisi hyvä olla paikoillaan silloin, kun vinyylilattia tulee ajankohtaiseksi.

Hankittavaa riittää muutenkin vielä. Esim ainakin:

- kaasu+normiliesiyhdistelmäjuttu
- liesituuletin (Savo IH-76) ja huippuimuri
- wc-pöntöt
- hanat ja suihkut
- khh allas 
- pesukone
- wc -kalusteet (valittu jo)
- ledit (no mimmoset?!!)
- lattiat
- laatat
- rättipatteri/pyyhekuivain whatever
- väliovet


8 kommenttia:

 1. Me pilkottiin sen verran puita et talven pärjäsi ja muuten jätettiin tollasiksi pölleiksi. Kerättiin ne vaan yhteen paikkaan ja pikkusen pressua päälle. Mies on täs viime viikkoina alkanut niitä pilkkoa ja tuntuu ettei lopu koskaan. Nyt jo polttopuita ainakin kolmeksi vuodeksi ja pölliä riittää. Et ei niistä kannata stressaa, pilkkoo sit jossain vaiheessa. Tuohon pihaan melkein jonku pikku kaivurin ottaisin, saisi näppärästi kannot pois ja tietty kivetkin jos ei niistä diggaa. Hyvin etenee teillä projekti, isosti tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se puu ei tunnu meidän tontiltakaan loppuvan ihan hetkeen. Puuhommiin on varmaan sitten helpompi keskittyä, kun ollaan muutettu. Kaivuria ollaankin mietitty ja osa kivistä ja kannoista peittyisi varmaan sen joutomaankin alle. Ehkä... Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 2. Reipasta! Siellä on ihan kunnan halkoja odottamassa. PIhalla on ihan kiva hommailla (ja ois tekemistäkin) mutta meillä ainakin sataa räntää ja on niin hyytävän kylmä ettei usko että kesä tulee ...

  Raksailoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin tuli tänään oikein isoja lumihiutaleita ja heti perään räntää :D Että joo, kesää odotellessa...
   Kiitos! :)

   Poista
 3. Nuo Ikean tarjoukset on kyllä sellaisia, jotka kannattaa ihan ehdottomasti hyödyntää. :) Mekin saatiin keittiöviikkojen lahjakorteilla hankittua koko vaatehuoneen kalustus. Ja samaan aikaan osui vielä kaappien sisusteiden alennusmyynnit. Taisipa niistä lahjakorteista jäädä vielä sen verran ylikin, että saatiin hankittua melkoinen määrä kaikkea hyödyllistä pyyhekoukuista ja vessapaperitelineistä lähtien uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Me saadaan hyödynnettyä myös keittiöviikkojen lahjakortti nyt vaatekaappiviikoilla :) Ei tullut ihan niin kaalliita kaappeja kuin oltiin varauduttu ja budjetti kiittää.

   Poista
 4. Kokeilepa paikallista facebook kanavaa joutomaan löytämiseen. Itse löysin sitä kautta parikin tarjoajaa viime syksynä. Eli siis oman paikkakunnan face sivut ja sinne kyselyä. Mm realparkilla on paljon joutomaata.

  VastaaPoista