maanantai 16. toukokuuta 2016

Pohjamaalaus aloitettu

Pohjamaalissa ovat nyt olkkarikeittiö+eteinen, makuuhuone nro 2, wc ja vaatehuone. Myös tekninen tila on saanut maalin seiniinsä.  Pohjamaaliksi valikoitui Tikkurila Siro 2, joka ajoi asiansa oikein hyvin. Kohta saa alkaa laittaa huoneita pintamaaliin, aika upeeta! Vielä mietityttää tuvan pintamaalin sävy: iha hohtavan valkoista ei tahdottais, ettei kattopaneeli ja ikkunankarmit näytä sit keltasilta...
Kuvissa pohjamaalissa tosiaan vasta tupa ja makkarikakkonen.


Viikonloppuna käväisin perinteisellä kevätretkellä Ranskassa ja sillä aikaa M ja isäni saivat ahkeroitua mm. vessan, vaatehuoneen, saunan ja kylppärin alaslaskut. Viikonloppuna valmiiksi tulivat lisäksi ainakin palovaroittimien ja ledien sähköt. M ehti myös muurata ("mä en muuraa enää ikinä!") kylppäriin allaskalusteen ja suihkujen väliin kahitiilistä palkin, niin säästyy sitten kalusteet roiskeilta. Lasi oli toinen vaihtoehto, mutta palkki miellyttää visuaalisesti enemmän ja se on taatusti koirankestävä. Eikä siinä pitäisi roiskeetkaan näkyä niin häiritsevästi kuin ehkä lasissa.

Päädyttiin nyt lopulta sellaiseen ratkaisuun, ettei kylppäriin tule pistorasiaa lainkaan. Perimmäinen syy on toteutuksessa: kahitiiliseinän roiloaminen ei vaan nappaa ja koettiin, että siinä on tällaisilla amatööreille suuri riski epäonnistua. Emme myös todella tarvitse kylppärissä pistorasiaa. Jos minä kuivaan tai käherrän tukkaani, niin teen sen mielelläni jossakin muualla kuin höyryisessä ja kosteassa kylppärissä, johon ei tule edes luonnonvaloa. M voi vallan hyvin ajaa partansa vessassa, jonne siis pistorasia tulee. Ja jos nyt jollekin tulee pakottava tarve käyttää sähköä meidän kylppärissä, niin makkarista tai kodarista voi sitten vetää vaikka jatkojohtoa :D Pyöriteltiin tätä pistorasian tarpeellisuutta aika kauankin mielessämme ja muisteltiin, ettemme ole edellisessä asunnossamme (jossa siis oli kylppäri ja vessa erikseen) käyttäneet kylppärin pistorasiaa kuin pari kertaa vuodessa pikkukoirien turkkeja kuivatessa. Tulevaisuudessa sekin hoituu mielekkäämmin kodinhoitohuoneessa tai mikä parasta: kesällä ulkona. Nykyisen asunnon kylppärin pistorasiaa minä en ole käyttänyt kertaakaan. Että silleen, pistorasiagate on onnellisesti päättynyt. Jonkun mielestä varmaan outo ratkaisu, mutta tällä mennään.


Kivaa viikkoa kaikille ja kanssaraksaajille hurjasti tsemppiä!

4 kommenttia:

 1. Pakko nyt kuitenkin kysyä, koska kahitiilessähän on reijät keskellä, joidenka vuoksi mekin juuri käytimme kahitiiliä ja saimme sähköt kulkemaan niiden sisällä. Eli ei tarvitse porata kuin ihan vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole nurkissa käytetty niitä sopivan mittaisia kulmapaloja vaan ollaan katkottu niitä tiiliä. Jako ei siis mee kohdalleen ja todettiin, että johdon ujuttaminen ei olisi onnistunut. Oltais jouduttu rälläköimään koko matkalta se seinä. Olisi jouduttu myös tekemään monta työvaihetta (poraus, uudelleen tasoitus ym) uudelleen ja ei sitten haluttu siihen lähteä. Kun ei me sitä pistorasiaa tarvita :)

   Poista
 2. Hyvä hyvä - edistyy! Minusta kylppärissä ei tarvita pistorasiaa, minä en ainakaan ihmettele ratkaisuanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ettei se kaikkien mielestä ole mikään ehdoton välttämättömyys! :)

   Poista