tiistai 24. toukokuuta 2016

Värit

Ärsyttävin ja yllättäen yksi vaikeimmista asioista koko raksaprojektissa on nyt saatu päätökseen. Nimittäin värivalinnat on nyt tehty! Maalit on myös ostettu, joten värejä ei voi enää vaihtaa (no ehkä vuoden päästä sitten aikaisintaan...). Putosi kyllä monta suurta kiveä harteilta sillä hetkellä, kun lastattiin maalipurkkeja autoon. Enää ei tarvitse pyöritellä värilastuja ahdistukseen asti tai selata Pinterestiä tuskastuneena.

Värit valittiin lopulta Tikkurilan Tunne värit -värikartasta, sillä Symphony 2436 -värikartta tarjosi aivan liikaa vaihtoehtoja. Nimensä mukaisesti 2436 eri sävyä. Tsiisus. Ei vaan pystytty! Sävyjen valinta oli hieman helpompaa, kun vaihtoehtoja oli pienempi määrä, vain 263 kpl. Olokeittiön suureen tilaan tahdottiin jokin hieman harmahtava sävy ja päädyttiin Kaoliiniin. Ns. yleissävynä meille tulee Höyry, joka on siis sama kuin maalarinvalkoinen. Höyryn kaveriksi sitten eri huoneisiin erilaisia tehostevärejä. Kodinhoitohuoneen kaksi seinää maalataan sävyllä Rentukka ja työhuoneen kaksi seinää Tiffanyllä. Meidän oman makkarin kaksi seinää trendikkäällä Denimillä ja kakkosmakkarin yksi seinä niin ikään trendikkäällä Petroolilla.


Denim ja Petrooli löytyvät tosiaan Tikkurilan Color Now 2016 -trendivärilistalta. Kerrankin olen joidenkin trendien kanssa samaan aikaan liikenteessä :) Tummat ja syvät sinisen ja vihreän sävyt ovat olleet jo pitkään lemppareita.

Vessaan tulee kolme seinää Höyryllä ja päätyseinään valikoitui Marimekon Iltavilli -tapetti.

4 kommenttia:

 1. Ihania värejä,ja minusta suunnitelmat kuulostavat tyylikkäältä. olen lukenut sun postauksen ainakin neljästi ja joka kerta mieliini hiipii ajatus, että uskaltaisinkohan minäkin laittaa väriä seinään.. Ja tuo tapetti on mahtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Hih, anna mennä vaan ;) Saa sen sitten maalattua uudestaan jos ei tykkääkään. Eilen lätkäistiin tuo Tiffany työhuoneen seiniin ja oli siinä kyllä vähän semmoinen "Ou nou..."-fiilis ensin, kun purkki saatiin auki ja ensimmäiset vedot seinään. Mutta lopputulos on aivan ihana.

   Poista
 2. Upeita sävyjä ja rohkeita valintoja. Hienoa että kaikki ei ole nykyään sitä samaan valkoista. :) Miellelläni näkisin kuvia kunhan Tiffany sekä Iltavilli ovat seinällä. Varsinkin tuo Iltavilli on itsellänikin haaveissa yläkertaan jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hertta! Me ei tosiaan oikein viihdytä valkoisessa, tykätään kun on väriä ympärillä :) Tiffany on nyt seinillä ja on se kyllä upea! Myönnettäköön, että hieman epäilin valintaa kun avasin maalipurkin... mutta lopputulos oli juuri sellainen kuin visioitiin :) Lupaan laittaa kuvia myöhemmin!

   Poista