maanantai 30. toukokuuta 2016

Lattiajuttuja ja pintamaalausta

Alkoi tosiaan tuo aiemmin valitun lattian (Concept 60 x 60 laatta) suolainen hinta kärventää budjettiamme sen verran, että päätimme vaihtaa lattian edullisempaan. Laatasta luopumista puolsi myös se, että noin suurella laatalla laatoittaminen olisi ollut amatööreille varmaan aika vaikeaa ja hidasta. Pienempi laatta ei missään nimessä ollut vaihtoehto eikä sellaista saman kokoista ja halvempaa löytynyt, joka olisi silmää miellyttänyt. Joten ei muuta kuin uutta matskua miettimään. Lattian kriteerit olivat yhä samat eli hakusessa oli kestävä, vedenpitävä ja mahdollisimman hiljainen materiaali. Edellisen asunnon laminaatti oli kammottava ja koliseva, joten laminaatti suljettiin ihan pelkästään tuon kokemuksen takia pois. Koirien tassujen alla se on usein myös todella liukas.

Päädyimme sitten vinyylilankkuun, jota meille tulee Pergon mallistosta. Terrasta saatiin kolmen eri lattian mallipalat panttia vastaan raksalle kokeiltavaksi ja niitä ei kauaa tarvinnut tuijotella, kun valinta oli selvä. Meille tulee modern nature oak. Se on aika ihana! Kaikkiin huoneisiin tulee siis tuota samaa. Tykkään tosi paljon tuosta kuvioinnista ja väristä. Lattia on laitettu eilen tilaukseen ja Taloon.com lupaili 1-2 vko toimitusaikaa.

Kuvat: Pergo
Enkä joutunut kokonaan sitä Conceptiakaan hylkäämään, sillä meidän 5 m2 eteiseen tulee Conceptin 45 x 45 laattaa. Myös kodinhoitohuoneen, kylppärin ja saunan 10x10 laatat valkataan Conceptin mallistosta. Väristä ei tosin vielä ole tietoa. Kuten ei ole myöskään kylppärin seinälaatoista.. :D Huomenna ajattelin ne käydä kuitenkin tilaamassa, kun laatoitustöitä on tarkoitus aloitella parin viikon päästä.

Työhuone on pintamaalattu ja voi kun tuo Tikkurilan Tiffany on kaunis! Myös kakkosmakkarin Petrooli oli ihan nappivalinta, miten voikin jokin sävy olla noin mielenkiintoinen? Sitä jaksaisi tuijotella vaikka kuinka kauan. Tuo Petrooli vaatii kyllä tosi paljon maalia jotta tulos on tasainen. Tänään saa hakea vielä yhden purkin lisää vaikka myyjä laskeskelikin, että kahden purkin pitäisi riittää. Keittiö, olohuone ja eteinen on myös saatu pintamaaliin ja Kaoliini näyttää todella nätiltä. Ei liian valkoinen eikä liian harmaa. Ykkösmakkari ja kodari vielä odottelevat pohjmaalissa lopullisia pintojaan. Laitan näistä kaikista kuvia myöhemmin, mutta tässä ensalkuun se Tiffany:

Työhuone. Seinissä Tikkurilan Tiffany ja Höyry.
M:llä alkaa keskiviikkona kesäloma, joten hänellä on tiedossa pitkää päivää raksalla. Nyt alkaa se loppukiri. Paljon ollaan saatu tehtyä, mutta paljon on kyllä vielä tekemättä.

7 kommenttia:

 1. Tipsinä isolla laatalla laatoittamiseen: on olemassa sellaisia asennuskiiloja joilla isonkin lattian saan passisuoraan, niitä meilläkin käytettiin :)
  Tässä näet idean :) https://www.youtube.com/watch?v=tzIjaTzqSlc

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Bongattiin kans nuo ja niitä oltais ehdottomasti käytetty jos oltais laattalattiaan päädytty :) näppäriä! Kylppärin laatoittamisessa ehdottomasti hyödynnetään. Sujuiko teillä hyvin hommat niiden kanssa?

  VastaaPoista
 3. Meillä tuo sama lattia ollut kuukauden kovassa käytössä ja tyytyväisiä ollaan oltu. Ilman huonekaluja näytti aika oksaiselta, mutta kalusteiden kanssa näky jotenkin rauhoittui. Yksi paketti oli viallista tavaraa, mutta reklamointi onnistui helposti Terran kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olette olleet tyytyväisiä! :)

   Poista
  2. Hei voisitteko laittaa lattiasta kuvia? :) Mua nimittäin mietityttää juuri tuo oksaisuus - onk oliian levoton? Se on meillä vaihtoehtona ja niin kamalan vaikea tehdä päätös. Kiitos jo etukäteen :) t. Merja

   Poista
 4. Toi Tiffany on aivan ihana!! 😍 Ja lattia myös, ite oltu tosi tyytyväisiä vinyylikorkkiin. Yksi miinus kylläkin liukkaus koirien kannalta. Mut meillä on paljon mattoja niin pysyvät pystyssä. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin! <3 Se on tosi raikas ja kaunis sävy, vaikka alkuun mietitytti onko se liian raju. Nähtäväksi jää tuo meidän lattian liukkaus, siinähän on semmoista jänskää uurretta joka varmaan osaltaan vähentää liukkautta. Mutta mattoja sitten vaan :D

   Poista