torstai 15. syyskuuta 2016

Väsyttää

On iskenyt pieni, tai no.. ehkä oikeastaan tällä kertaa vähän suurempi raksaväsymys. Ei tuo kai mikään ihme ole. Onhan yli vuosi oltu tässä niin tiiviisti kiinni ja tehty aika tiukkaankin tahtiin hommia. On ollut pakko vähän höllätä, jotta jaksaa taas. Viime viikonloppuna rentouduimme kavereiden kanssa rapujuhlien merkeissä ja toissa viikonloppuna kävimme isäni kanssa Tallinnassa. Irtiotot tekivät hyvää ja jospa sitä taas jaksaa rutistaa. Muutenkin alkaa jo kaipaamaan vähän normaalin elämän pariin. Ehtisi vaikka katsoa elokuvan tai lukea kirjaa, pyytää kavereita kylään ilman, että kyläilyyn sisältyy raksahommia. Voisi istua sohvalla kaikessa rauhassa ja juoda vaikka lasin viiniä. Talo alkaa olla niin valmis, että tällaiset fiilikset nousevat herkästi pintaan. Sitä tekemistä on vielä kuitenkin tosi paljon.

Muuttolupaa varten asiat ovat sentään hieman edenneet. Jätesopimus on tehty, roskis on viety paikalleen ja postilaatikko on asennusvalmiina. Sähköurakoitsija kävi tsekkaamassa sähköhommat ja teki niistä pöytäkirjan. Verottajan todistus rakentamisilmoituksesta on myös pinkassa. Tiiveys(vai tiiviys?)mittausta on yritetty tilata, mutta mittaaja on ilmeisesti vielä tämän viikon lomalla. Sitten puuttuu ilmanvaihdon säätö-ja mittauspöytäkirja, IV-urakoitsijan ja vastaavan pöytäkirjat. Unohdinkohan jotain. Kaupungin kanssa ollaan oltu jonkin verran yhteydessä käyttöönottotarkastukseen liittyen ja täytyy kehua, että sekä ohjeistus että kommunikointi on sujunut todella hienosti. Olimme myös siinä uskossa, että meiltä puuttuu kokonaan sijaintikatselmus, mutta oli sen kuulemma joku heiltä käynyt täällä tekemässä. Mukavaa :D

Muutama iv-juttu puuttuu yhä ja lattialämmöt pitäisi saada ihan lähihetkinä päälle.Takka on ollut ahkerassa käytössä ja se on kyllä niin hyvä ja nätti ja kiva! Vähän jänskäsin alkuun, että mitenköhän lähtee toimimaan ja pölläyttääkö kuinka herkästi savut tupaan. Ei ole ollut mitään ongelmia, hienosti hän vetää matalapaineellakin.
 
Jaksan hämmästellä edelleen tätä näpräyshomman määrää. Mulla on ollut kaksi ja puoli kuukautta suunnitelmissa paikata vessan lattian saumoja kahdesta kohdasta. Olenko saanut niitä tehtyä? No en. Joka päivä päätän, että tänään ne teen. Paskat. Arki-illat pyöritään raksalla ihan urpoina, että mihin toimeen sitä tarttuis? Mikä ois järkevintä tehdä? Olisi järkevää kasata vaatekaappeja ja laittaa kodarin kaapistot kuntoon, mutta toisaalta olis järkevää tehdä ulkovuorausta, mutta sitten taas työhuoneen katosta puuttuu ne seitsemän paneelia, oisko nyt vaan järkevää tehdä se valmiiksi? Oisko järkevää laittaa vessan kattolistat tai tehdä vaatehuoneeseen lattia? Öljytä keittiön tasot ja vetää niihin silikoonit? Hakea kaupasta märkätilojen ovet? Järkevää olis eristää iv-putkia, mutta hitto kun se on mälsää hommaa. Koiratkin on lenkittämättä, pitäiskö ne lenkittää nyt vai heti vai myöhemmin? Tarviiko hei käydä rautakaupassa? Missä se mittanauha on? Ootko nähny lyijykynää? Sitten me pohditaan näitä tunti ja lopulta ollaankin sen äärellä, että no oliko tämänkin asian vatvomiseen järkevää käyttää näin paljon aikaa. Sitten ei enää viitsi tarttua tiettyihin hommiin, koska aika ei illassa riitä.

Eilen katsoin ikkunasta ja näin ketun jolkottelemassa meidän tiellä syysauringossa. Piristi kummasti.

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulta. Mutta asia kerraan ne tekemättömät työt vähenevät; onneksi. Eikä sitä ikinä tiedä mikä järjestys olisi ollut optimaalinen. Voimia loppumetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tekemättömän työn määrä näyttää tällä hetkellä suuremmalta kuin ikinä tämän projektin aikana. Ihan sama mihin sitä katsoo, niin huomaa "ja toikin on vielä tekemättä" :D argh. Kuten sanoit, niin onneksi tekemällä se työ vähenee. Kiitos!

   Poista
 2. Asia kerrallaan. Tsemppiä teille.

  VastaaPoista
 3. Asia kerrallaan. Tsemppiä teille.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! Samaan ollaan mekin törmätty vaikka vielä onkin myös hurjasti isoja kokonaisuuksia täysin tekemättä - voin vain kuvitella kun jäljellä on pääosin "räpöstyksiä" niin valinnanvaikeus iskee urakalla.

  VastaaPoista