torstai 29. syyskuuta 2016

Kauhuviikko, tiiviysmittaus ja käyttöönottotarkastus tilattu

Huomasin tuossa viikko sitten pienen vesilammikon makkarin lattialla. Katse kattoon ja kas, venttiilistä tippuu vettä ja oho, muutama kattopaneelikin aivan märkä ja turvonnut. Soitto M:lle töihin, että hei meidän katosta tulee sitte vettä apuaaa... "Mä tuun heti sinne *tuut tuut tuut*". Myös vastaava mestari pyrhälsi paikalle tunnissa ja totesi notta nou hätä, se on vain iv-putkiin kondensoitunutta vettä. Lähempi tarkastelu yläpohjassa osoitti yhden liitoksen olleen hieman pois paikaltaan ja siitä oli sitten päässyt kylmää ilmaa.  Varmaan silläkin oli vaikutuksensa ettei kaikkia putkia oltu vielä ehditty eristämään ja ilma alkaa olla etenkin öisin jo aika kylmä. Ehkä? Tosin vastaavan mukaan lämpötilaerojen ei vielä pitäisi olla niin suuri, että kosteus pääsisi tiivistymään. Viikonlopun aikana M sai kuitenkin kaikki putket eristettyä ja vettä ei sen jälkeen ole vuotanut.

Keep calm and be zen!
Vaikka kyseessä ei ollut onneksi mikään vakava juttu, niin kyllä suoraan sanoen v*tutti purkaa kastunutta kipsilevyä ja muutama rivi vettynyttä paneelia pois ja asentaa ne uudestaan. Oli sen verran paljon muutakin tekemistä ja kuten aina, niillä on tapana kasaantua. Minuun iski flunssa ja varsin ärhäkkä poskiontelotulehdus, joten olen ollut käytännössä lähes koko viikon toimintakyvytön. Autosta hajosi mittaristo ja jarrut, tietenkin sillä viikolla kun se olisi pitänyt katsastaa (nämähän kannattaa jättää aina siihen viime tippaan...). Iv-putkien eristämisen kanssa tuli sitten pikkuisen kiire ja kaikenlaista pientä juoksevaa asiaa oli noin miljoona. Putkarikin kävi laittamassa lattialämmöt päälle yms. M otti lopulta pari päivää palkatonta ja sai kaikki akuutit hommat tehtyä. Autokin saatiin korjattua ja katsastettua onnellisesti. Viikonloppuna isän kanssa nakuteltiin ulkovuorausta ja käytiin lyömässä postilaatikko paikalleen.

Tiiviysmittaus tehtiin tänään (vähän sillain niinku unohdettiin koko asia, mittaushan olisi järkevintä hoitaa vähän aiemmassa työvaiheessa, jotta mahdolliset korjaukset onnistuvat kivuttomammin). Ilmavuotoluvuksi tuli 0,33 joka on erinomainen tulos. Rakennusvalvonta oli asettanut meille luvassa ehdon, että luvun tulee olla alle 1,2 ja sen alle päästiin heittämällä. Passiivitalon raja-arvohan on 0,6. Olemme tyytyväisiä.

Kuvitelkaa, meillä on huomenna perjantaina käyttöönottotarkastus aka muuttotarkastus. Aika siistiä (siis jos se menee läpi :D).

Riekko in action ja meidän postilaatikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti