maanantai 22. elokuuta 2016

Yhtä nyhräämistä

Lomat on lomailtu ja vauhti sitä myöten selkeästi hidastunut. Kauhean paljon menee aikaa sellaiseen nyhräämiseen ja säätämiseen eikä vielä olla edes listojen kimpussa. Muuttoluvan tiellä on enää muutama asia: iv:n osalta puuttuu yksi tai kaksi pikkujuttua (näin M on asian esittänyt), pari pöytäkirjaa, rakentamisilmoitus verottajalle, postilaatikko ja jäteastian kansi. Tokihan sitten talosta puuttuu vielä esim. vessan hana, kylppärin pönttö ja hana (allaskaluste on olemassa, mutta ei vielä paikallaan), suurin osa väliovista, vaatehuoneen lattia+katto+hyllyt, sauna...  Mutta nämä on pikkujuttuja, joiden suhteen motto on "ihan kiva, jos ois jouluksi valmista!".

Kylppäriin ollaan ihan mielettömän tyytyväisiä! Tolppa suihkujen ja allaskalusteen välissä osoittautui täydelliseksi ratkaisuksi. Suihkuihin putkari valitsi Oraksen sekoittajat ja ihanat sadesuihkulautaset ovat Gustafsbergiä. Ja kyllä, me ulkoistimme täysin suihkujen valinnan putkarille, koska ainoat kriteerit niiden suhteen olivat kestävyys ja toimivuus. Lednauha on himmennettävä, mutta himmentimessä oli jotain häikkää eli sitä täytyy vielä säätää. Kylppäriin hankittiin myös ihan peruskattovalo. Katto on tervaleppää.


Kodinhoitohuone alkaa olla valmis. Katto on paneloitu ja valot toimii. Tällä hetkellä puuttuu enää yksi kaapinovi ja yksi vetolaatikko. Jouduttiin vähän säätämään vesien ja viemäröintien kanssa, kun ne oli vedetty alunperin sillä ajatuksella, että allas tulee ikkunan eteen. Ihan kiva idis, mutta kun eihän se ikkuna mahdu avautumaan jos sen edessä on hana. Allas siirrettiin siis toiselle seinälle yläkaappien alle ja putkari veti sieltä sitten vedet ja systeemit pesukoneelle. Oikein kiva ja hyvä tuli.


Ulkovuorauksen olisi syytä valmistua syksyn aikana, sillä ei viitsisi pitää toista talvea paneeleita ulkona lojumassa. Maalaus sen sijaan voi jäädä vaikka ensi kesälle. Aloitimme ulkovuorauksen kimpussa hääräämisen lauantaina, kun oli nätti sää emmekä saaneet iv-juttujakaan jatkettua puuttuvan tavaran takia. Saimme takapihan puoleisen pitkän sivun lähes kokonaan paneloitua ja ehdimme aloittamaan myös toista pitkää sivua.  Sehän näyttää jo vähän talolta.

2 kommenttia:

  1. Hiukan muuttuu ulkonäkö, kun laittaa lautaa seinään - vautsi! Jaksamista nyhräyshommiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muuttuu, ihan uskomatonta, että voi muuttua noinkin paljon pienessä ajassa! Kiitos! :)

      Poista