perjantai 8. tammikuuta 2016

Alennusmyynnit

Olen tietoisesti yrittänyt pysyä poissa alennusmyynneistä. Nyt olisi nimittäin erinomainen aika ostaa uuteen kotiin kaikkea tarvittavaa, kuten astioita, huonekaluja, mattoja...  Mutta eeei, pakko vaan malttaa, sillä varastotilaa on täydelliset pyöreät 0 neliömetriä. Tahtoisin niin kovasti tilata jo nyt ihania saippuoita ja hamam-pyyhkeitä Kettukarkkishopista, mutta olen hillinnyt itseni. Niiden aika tulee kyllä vielä. Sisustus sujuu varmasti myös helpommin ja riskittömämmin siinä vaiheessa, kun talossa on jo vähän muutakin kuin höyrynsulkumuovia ja betonirautoja.

Koska loppiaisena pakkaskeli rajasi päiväohjelmasta rakentamisen (liian kylmä tehdä ulkovuorauksia) ja koirien kanssa ulkoilun, päätimme lähteä tungeksimaan Ideaparkkiin. Siellä olikin Marimekon myymälässä ihan kivat alet, ja annoin itselleni luvan ostaa kesästä asti himoitsemiani Hauki-keittiöpyyhkeitä 2 kpl (ja siskolle toiset 2 kpl). Mukaan lähti vielä Tasaraita-keittiöpyyhe. Pidän todella paljon näiden keittiöpyyhkeiden laadusta. Meillä on ollut jatkuvassa käytössä kohta kahdeksan vuotta putkeen kaksi Marimekon keittiöpyyhettä, eivätkä ne ole menneet kovasta käytöstä huolimatta juuri miksikään.

Marimekko ei ole koskaan herättänyt minussa mitään neutraaleja tuntemuksia enempää, mutta nyt huomaan katselevani tuotteita, erityisesti astioita, aika paljonkin sillä silmällä. Esimerkiksi Sääpäiväkirja- sarjan lautaset ja kulhot viehättävät tosi paljon.

Kuvat: Finnish Designshop
Raksalla on pieni odotteluvaihe menossa pieniä hommia lukuunottamatta. Lämppäreille pitäisi rakentaa telineet ja merkkailla vähän jutskia valua varten. Talon lämpötila on pysynyt näillä kovilla pakkasilla (täällä ollut sellaista -28) plussan puolella. Aika hyvin riittää 3 kwh lämmitin tämän kokoiseen taloon. Missään nimessä emme halua lämmittää muutenkaan tönöä kovin lämpimäksi, sillä se maksaa ihan törkeän paljon eikä sille ole tarvetta. Tuli testattua, että kuusi astetta riittää mainiosti työskentelylämpötilaksi. Toissapäivänä mittari näytti nollaa. Ihan hyvä, että tuli soitettua putkarille muissa asioissa matkalla kotiin, sillä hän totesi että millään muulla ei väliä kuin sillä, että vesiputki,varsinkaan messinkinen liitin, ei jäädy. Ei muuta kuin uparit ja takaisin virittämään puhallin puhaltamaan putkea. Eilen M kävi tiivistämässä ovia solumuovilla ja lämpötila oli illalla +1. Viritimme varmuudeksi myös ulos vesiputken kohdille styroksia eristämään kylmää. Kun ei ole lunta suojaamassa ja eristämässä, niin pakkanen pääsee yllättävän viheliäästi pureutumaan maan alle.

Ideaparkissa on muuten tänä viikonloppuna 8.-12.1.2016 Talopäivät. Täytyy poiketa, jos ehditään.

8 kommenttia:

 1. Teillä on tiiviisti tehty talo kun noin hyvin kestää lämpö yhdellä lämppärillä! Onko yläpohjassa villaa jo? Meillä pauhaa 3 puhallinta yhteensä 15kW ja maalämpö täysillä ja silti meni tuossa loppiaisena +6 asteeseen sisältä ja ikkunat jäähän alareunasta :D Kannattaa tosiaan varjella sitä käyttövesiputkea. Tsemppiä rakentamiseen!

  VastaaPoista
 2. Yläpohjassa on 10cm kovavilla, puhallusvilla puuttuu. Ei meillä kovimmilla pakkasilla ole ollut kuin juuri ja juuri 0 astetta, mutta kun ovet tiivistettiin niin eilen oli jo päivässä kivunnut +8 (-19 pakkasta). Ei oltu sitä lämpimmäksi säädettykään. Voi olla että sekin vaikuttaa, kun laitoimme jo nyt meidän lopulliset (thermo-)ovet paikoilleen. Kiitos, kovasti tsemppiä teillekin! :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla seurattu tätä blogia. Eilen pääsimme tutustumaan valmiiseen Kaarna 129:ään Seinäjoen asuntomessualueella. Kiinnostus mallia kohtaan nousi entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Kyllä me ollaan tykätty vaikka vasta ihan rakentamisen alussa ollaankin.

   Poista
 4. Te taidatte asua lähellä? Meiltä on on Ideparkkiin 10 min matka myös ja melko samoissa mennään rakentamisen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan joku parikymnentä minuuttia tästä on Ideaparkkiin :) raksalta vähän enemmän. Samoissa tunnutaan menevän, kiva seurata teidän projektia!

   Poista
  2. Mekin mietittiin tuota kaarnamallia meidän taloksi. Mutta päädyttiin kuitenkin toisen tyyppiseen taloon. Teidän talosta tulee tosi kiva.

   Poista
  3. Kiitos ja samoin! Toivotaan kovasti, että lopputulos olisi onnistunut.

   Poista