torstai 11. helmikuuta 2016

Kahvoja ja muurausta

Allekirjoittanut lepäili koko viime viikon flunssan kourissa kotona ja raksailut jäi kokonaan, buhuu. Heti iski joku tauti, kun tekemistä olisi riittänyt. Jotain edistystä sentään tapahtui, kun oman elämänsä lukkoseppä M asensi viime viikolla kaikki lukot ja kahvat. Jos muuten asennatte lukot itse, niin kannattaa (tiedän, kuulostaa ehkä vähän naurettavalta) myös muistella miten ovi avataan. M ehti jo purkaa ensimmäisen asentamansa lukon turhautuneena pois, kun "Ei tää vaan toimi! Ovi ei aukea! Mikä ihme tässä on?! Aaaagh!".  Kaveri siitä sitten neuvomaan ja keskustelu meni suunnilleen näin:

K: Painoitko sä kahvasta samalla alas, kun koitit avata sitä lukkoa?
M: Täh? Ei sitä täydy painaa alas.
K: Kyllä täytyy. Mietipä ny.
M: Eikä täydy.
K: Täytyy.
M: ............JAAHA........!!!!
K: Hauskaa, että mun koirakin osaa avata tollaset lukolliset ovet.

Ovenkahvoiksi valikoituivat satiinikromatut Abloyn Polarit, ne näyttävät tältä:
Viikonloppuna aloitettiin kylppärin muuraaminen. Tykätään tehdä asiat näköjään tässä projektissa kahteen kertaan, joten niinpä muurattiin alin varvikin pariin otteeseen. Ekalla kerralla ei ymmärretty, että betonilattia ja kahitiilet imevät laastin kosteutta aivan hirveästi, joten seuraavana aamuna meitä odotti hiekkakasojen päällä täysin irtonaisina kekkuloivat tiilet. Isäni tuli viikonlopuksi jeesaamaan ja hän tiesi sitten neuvoa, että kannattaa kastella lattiaa ja tiiliä vedellä ennen muuraamista. Se auttoi ja päästiin etenemään.

Että tämmöstä olis tulossa.
 Ei olla koskaan mitään muurattu, mutta tässä tekemällähän sitä näköjään oppii. Seinää nousee hitaasti, mutta varmasti. Varvi tai kaksi nousee illassa ja nyt lähennellään jo puoltaväliä. Onneksi päästiin jo hanakulmien nyhräämisestä, niiden askarteluun meni ihan tolkuttomasti aikaa. Homma nopeutui myös, kun tilaamamme isompi rälläkkä saapui eilen. Sujuu näppärästi noiden tiilien katkominen ja muokkaaminen. Nähtäväksi jää, miten ja millä lihaksille punnerramme nuo ovien päälle tarkoitetut 50-60 kg palkit paikoilleen. No, kunhan ilman loukkaantumisia selvitään! Toistaiseksi seinät ovat kohtuullisen suorassa, mutta JOS ne nyt sattuisivat menemään ihan törkeän vinoon, niin sitten meille tulee kylppäriin suunnitelma been mukaisesti laattojen sijaan  mikrosementtiä... :D

Mutta hei, meidän ekat seinät!! Kuinka siistiä.

4 kommenttia:

 1. Samaa hommaa on meillä isäntä tehnyt koko viikon :) Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti teilläkin sujuu muuraushommat hyvin! :)

   Poista
 2. Kaikkea sitä kyllä oppi raksa-aikana. :O Tuohon lukkojuttuun ei voi muuta sanoa kuin miehet. :D

  VastaaPoista