perjantai 5. helmikuuta 2016

Jaa että millainen sisustaja olen?

Sain Kulti ylitin budjetin -blogin Elinalta haasteen kirjoittaa siitä, millainen sisustaja olen. Haaste on lähtöisin Karolinan KOTI-blogista. Hienoa, kun Karolina jaksaa aina haastaa meitä muita bloggaajia! :)


Raksaamisen keskellä tulee mietittyä aika paljonkin (joskus jopa vähän liikaa...?) sisustusasioita. Pinterest saa pään mukavasti sekaisin ja tuossa eräänä iltana rähjäsin jo turhautuneena, että ei tässä maailmassa ole edes tarpeeksi värejä mulle. Niinpä niin... :D Tähän asti olemme asuneet vuokralla eikä taannoin opiskelijana oikein varaa sisustaa sen kummemmin. Niillä on menty, mitä on saatu ja raaskittu ostaa. Aika paljon olemme siirtäneet sisustus ja huonekaluhankintoja "sitten kun asutaan siellä omassa talossa"-vaiheeseen. Ja sehän on käsillä jo aivan lähitulevaisuudessa! Haaste osoittautuikin hieman haastavammaksi kuin olin ajatellut, sillä helpompaa olisi ollut ehkä luetella ranskalaisilla viivoilla, millainen sisustaja en ole. Mutta tässäpä kansalle jotakin tajunnanvirtaa.

Olen sisustajana pihi, pidän kaikesta kauniista, kestävästä ja käytännöllisestä. Pidän modernista (ei mitään avaruusalusmeininkiä saa olla kuitenkaan!), pelkistetystä, skandinaavisesta ja japanilaistyyppisestä sisustuksesta. Täytyy olla kodikasta eikä saa tulla sellaista "apua meneekö tää koti rikki kun käytän tätä" -fiilistä. Tärkeää on valo, avaruus ja harmonisuus. Tavarapaljoudessa en viihdy yhtään eikä sisustustyyliini kuulu esimerkiksi juuri lainkaan koriste-esineitä tai maljakoita. Mieluiten sullon lähes kaiken tavaran kaappeihin ja laatikoihin piiloon. Harvat ja kauneimmat saavat jäädä esille. Usein ne ovat saippuapulloja tai hajuvesiä :D Huonekasveissakin suosin mahdollisimman selkälinjaisia kasveja. Ei mitään joka suuntaan hapsottavia pikkulehtisiä meille, kiitos.
Jostain tämmösestä tää tykkää. Kuvat: Pinterest
Tahdon kotiini tietynlaista yllätyksellisyyttä ja väriä. Tätä on hieman vaikea pukea sen tarkemmin sanoiksi. En tahdo enkä aio asua harmaavalkoisessa kodissa, mutta en toisaalta kyllä missään Vekkulassakaan. Täytyy olla jotakin pientä särmää, jokin kiinnostava "juju". Saan väreistä voimaa ja energiaa. Värit luovat myös tietynlaista kodikkuutta ja rentoutta sekä stimuloivat aisteja. Päämakuuhuoneestamme on tulossa tummansininen, kodinhoitohuonetta maustaa oranssinkeltainen ja työhuoneen seinille maalataan vedenvihreää. Keittiö ja olohuone edustavat sitten hillitympää värimaailmaa, jota boostataan tarpeen mukaan tekstiileillä.

Sisustajana pidän tärkeänä materiaalien luonnollisuutta. Pidän puusta, kivestä, villasta ja nahasta. Näille materiaaleille yhteistä on myös kestävyys ja ekologisuus. Ne ovat kauniita katsella. Tahtoisin valita kotiini mahdollisimman paljon sellaisia tuotteita, joista voin nauttia monia vuosia ja jotka ovat helppohoitoisia. Koiratalous asettaa tietynlaiset raamit esimerkiksi mattojen ja lattioiden materiaaleille.Villamattojen lisäksi kiikarissani ovat viime aikoina olleet lehmäntaljat, jotka ovat koirien kanssa kuulemma erinomaisia.

Tykkään paljon designista, mutta en mitenkään erityisesti hamua sitä kotiini. Ainakaan en tahdo panostaa siihen kovin suuria summia rahallisesti, kuten en sisustukseen ylipäätään. En näe itseäni Lokki-ostoksilla vaan Ikeassa ihailemassa, miten ihania valaisimia sitä voikaan saada alle kolmellakympillä. Meillä on tällä hetkellä Artekin ruokapöytä ja vaikka se on kaunis ja elegantti, niin en näe sillä välttämättä olevan tulevaisuutta tulevassa kodissamme (kuulostipa dramaattiselta). Ei se nyt vaan niin kummoinen tai tunteita herättävä ole. Ruokapöytänä se olisi mennyt uudessakin kodissa, mutta kun se on sinne liian pieni. Alunperin mietin sitä työpöydäkseni, mutta mummun ja vaarin vanha työpöytä on kuitenkin parempi, ja onhan siinä ihan erilainen fiiliskin.
 
Haluaisin haastaa mukaan Ripaus unelmapulveria-blogin Suvin, onko teillä tiukan raksaamisen aikana ehditty pohtia sisustusjuttuja?

3 kommenttia:

  1. Iiks, kiitos haasteesta! Täytyypä tarttua siihen saman tien! : )

    Suvi / Ripaus unelmapulveria

    VastaaPoista
  2. Onpas näitä kiva lukea! Kiitos kun (te kaikki!!) innostuitte haasteesta!

    Meilläkin on muutama tummansininen huone ja tykkään tosi paljon! Toisaalta iso osa kodista on valkoista joten koko koti ei ole "tumma"... hiukan haastetta on valaistuksen suhteen, miettikää ne tarkoin sinisiin huoneisiin...

    VastaaPoista