torstai 17. joulukuuta 2015

Valaisimet

Pääsin osallistumaan taloon.com:n verkkokaupassa olevaan Sisustusniksit-kilpailuun, jonka aiheena on kertoa omista suosikkivalaisimista. Meillä on motivaatiokämpässä tällä hetkellä pitkään mukanamme kulkeneita valaisimia, joista suurin osa on jo parhaat päivänsä nähneitä. Yksi valaisimistamme on kuitenkin ylitse muiden: Eero Aarnion Innosol Origo -kirkasvalolamppu. M antoi sen minulle lahjaksi kun menimme naimisiin vuonna 2011. Pidän valaisimen muotoilusta ja käytännöllisyydestä sekä siitä, että se näyttää hyvältä niin lattiatasolla kuin pöydän päälle nostettunakin. Se on kevyt, joten sitä on helppo siirrellä kantokahvasta mikäli sattuu kaipaamaan extravaloa vaikka sohvan viereen lukuhetkeä varten. Valaisimessa on lisäksi himmennin. Täydellinen kokonaisuus! Koen, että kirkasvalolla on ollut myös piristävä vaikutus syksyn ja talven pimeydessä. Näitä Aarnion valaisimia voisin hankkia meille enemmänkin.

Kuvat: Innolux ja Pinterest
Meille on tulossa led-valaisimia koko taloon, mutta koska budjettiin ei saatu sisällytettyä valaistussuunitelmaa niin ei jää muuta vaihtoehtoa kuin suunnitella se itse. Suunitelmaan ei rehellisyyden nimissä ole vielä uhrattu kovinkaan montaa ajatusta, mutta laitan sen tänne aikanaan  näytille kunhan saadaan se joskus valmiiksi. Olokeittiöön ja kylppäriin suunnittelimme panostavamme himmentimiin, jotta tunnelmaa saa helposti muutettua. Olen kaavaillut ledien lisäksi myös perinteisiä kattovalaisimia ainakin makkareihin, työhuoneeseen, keittiöön (pöydän yläpuolelle) ja eteiseen.

Olen viime vuosien aikana mieltynyt erityisesti puisiin tai puuta sisältäviin valaisimiin, joista kaikkien aikojen suosikkini on monelle tuttu Seppo Kohon suunnittelema Secto Octo 4240 . Se olisi täydellinen keittiöpöytämme yläpuolelle, mutta suolaisen hintansa (~725 eur) takia se jää suosiolla haaveisiin.
Seppo Kohon Secto Octo 4240. Kuvat: Pinterest
Habitare-messuilla törmäsimme Visapajan valaisimiin ja ihastuimme niihin heti.  Designista ja teknisesta suunnittelusta vastaa Esko Saarinen. Valaisimet ovat hieman samantyylisiä kuin Secton valaisimet. Olen miettinyt meille eteiseen mallia H1530 tai H1520 vaalean tammen tai kuultovalkean koivun värisenä. Budjettiinkin nuo juuri ja juuri sopisivat (185 eur ja 155 eur).

Visapajan valaisimia. Kuva: Visapaja, www.visapaja.fi
Koska talomme sijaitsee metsän keskellä ja lähimmät katuvalotkin ovat kilometrin päässä, on myös pihavalaistus pohdinnan alla. Pimeää nimittäin piisaa. Taloon on tulossa ainakin ulkoseinävalaisimet, jotka valaisevat seinää sekä ylös että alas. Taloon.comin valikoimasta löytyi potentiaalinen vaihtoehto, Konstsmide Modena, jota ei ole hinnalla pilattu (23,50 eur / kpl). Etuoven katokseen täytyy vielä miettiä jokin fiksu systeemi ja etupihalle haluaisin liiketunnistimella toimivan valon (voi sitten yksin kotona ollessa säpsähdellä sen syttymistä "mikäkuka siellä liikkuu??").

Konstsmiden Modena. Kuva: taloon.com


Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://sisustusniksit.fi -valaisinhaaste kutsuttuna. Äänestämällä suosikkikirjoitusta osoitteessa http://sisustusniksit.fi voit voittaa 300e valaisinlahjakortin taloon.comiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti