torstai 3. joulukuuta 2015

Takka

Suunnittelimme käyttävämme Kastellilta saamamme Kastelli-rakentajan Tukun (sain useampaan kertaan tarkistaa tukun nimen kirjoitusasun ennen kuin sain sen oikein) etusetelin takkaan. Tukusta on tilattavissa Uuniseppien takkoja, joten suuntasimme toissapäivänä heidän myymäläänsä. Siellä meitä palveli ja opasti aivan ihana ja asiantunteva myyjä. Hänellä oli myös paremmin (=erinomaisesti) hallussa tukku- kuvio kuin tukun henkilökunnalla itsellään. Meille oli tähän asti nimittäin epäselvää mm. kuka tilaa, kuka toimittaa, kenellä vastuu, kuka laskuttaa ja ketä ja ovatko hinnat samat. Selvisi, että kaiken pitäisi järjestyä näppärästi eikä meidän tarvitse kuin tehdä Uunisepille tilaus ja he sitten laskuttavat tukkua, jolla on hallussa meidän etusetelimme. Huojentavaa tietoa, sillä jännittimme minkälainen säätö tästä mahtaa tulla.

Olimme jo ehtineet selata Uuniseppien kuvaston moneen kertaan kannesta kanteen ja valinneet pari miellyttävää mallia, joista toinen on Kuura ja toinen Riekko, kumpikin leivinuunilla varustettuna. Uunisepillä kävi ilmi, että Kuura ja Riekko ovat käytännössä samanlaiset, mutta Riekko on kokonaan päällystetty kaakelilla kun taas Kuurassa kaakelia on vain edessä ja muualla slammaus. Riekko miellytti meitä ehdottomasti eniten, mutta tipahti budjettisyistä pelistä. Buhuu. On se kaakeli vaan sen verran arvokasta.  Myymälässä takkoja tutkailtuamme potentiaaliseksi vaihtoehdoksi nousi myös hieman edullisempi Katri, mutta luukun pieni koko ei lopulta miellyttänyt meitä juuri lainkaan. Hintaero Katrin ja Kuuran välillä oli niin pieni, että päädyimme lopulta Kuuraan.

Takkafinalistit. Kuvat: Uunisepät.
Vielä pitäisi päättää takan värit. Kuvan mukainen musta kaakeli miellyttää kummasti eniten, mutta taitaa olla turhan synkkä kun keittiökin on musta. Meidän sohvakin on musta. Hirvittää, että olokeittiöstä tulee liian musta... Siispä alustavien keskustelujemme perusteella olemme päätymässä antiikkilaastilla slammattuun (=valkoinen) pintaan ja eteen valikoituu todennäköisesti valkoinen kiiltävä kaakeli. Haluaisin kaakelia vielä hieman enemmän reunoille kuin tuossa kuvassa, ja se on kuulemma mahdollista.

Pintavaihtoehtoja. Valitse näistä nyt sitten.... Kuva: Uunisepät
Jotta homma ei olisi liian helppoa, niin tokihan luukkujakin on saatavilla eri väreissä. Kulta ei iske yhtään eikä se meidän sisustukseen sopisi muutenkaan. Mustakromi on ehkä liian musta valkoisen rinnalla, joten jäljelle jää satiinikromi tai kromi. Kumpikin aika kivoja. Ehkä satiini on vähän hienompi?

Luukkuvaihtoehtoja. Kuva: Uunisepät
Takka tulisi tilata kun lattiavalu valmistuu ja se pitäisi asentaa ennen puhallusvillojen laittoa. Ihanaa, kun pakettiin kuuluu myös asennus eikä meidän tarvitse miettiä ja huolehtia esimerkiksi läpivientejä ja hormia. Tokihan se myös näkyy hinnassa, mutta tästä maksamme mielellämme. Ei olla kumpikaan takkoja koskaan asennettu niin eipähän tarvitse ottaa siitä stressiä. Oikeastaan on aika mukava ajatus, että joku tulee meille tekemään edes jotain alusta loppuun!

2 kommenttia:

  1. Hienon näköinen valinta! Meillä on valkoinen antiikkilaastipinta ja mustat luukut, eikä ole mielestäni liian jyrkkä kontrasti joten ei kannata vielä hylätä mustaa. Vielä jos teillä keittiö ja sohva mustat niin mustat luukut yhdistäisi takan kivasti muuhun taloon. Niin ainakin meillä kun on musta sohva myös. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Okei, hyvä tietää ettei kontrasti ole turhan suuri :) Meille tulee rosteriset jääkaappi ja pakastin, niin toi satiinikromi olisi niiden kanssa aika passeli.

      Poista