sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Perustukset

Viime tiistaina ja keskiviikkona perustusporukka Perustavalta tuli ja laittoi hösseliksi. Hienoa ja siistiä jälkeä! Katoksen palkin kikkarekin oli toivomustemme mukaan tehty :D Muotit oli loppuviikkoon menessä viety pois ja roskat kasattu hyvin siististi pariin jätesäkkiin. Kymppiplussan arvoinen suoritus. Kuvat torstai-iltapäivältä, kun muotit olivat vielä tontilla.
Ollaan nyt muutama päivä katseltu tuota perustustusta ja varmaan muutama muukin raksaaja ajattelee mielessään tässä vaiheessa samaa asiaa: Apua, kylläpä se on PIENI?!! Miten tuohon muka mahtuu makuuhuone? Olokeittiö on varmasti paljon pienempi kuin meidän nykyinen 40m2 asunto! Onko mitat nyt varmasti oikein, ollaanko me hei saatu jonkun muun tönön perustukset?

Tietysti hyvin ymmärretään, että se vain nyt tässä kohtaa näyttää pieneltä. Ärsyttää vaan, kun oma silmä valehtelee, vaikka oltiin tähän kyllä varauduttu. Ei sitä vaan osaa hahmottaa oikein ellei kauheasti pinnistele.

Tänä viikonloppuna isäni tuli käymään ja laitoimme patolevyn paikoilleen kaksi kertaa: ensin väärin päin ja sitten oikein päin. Rakentajan oppitunti nro 1: lue se työohje! Se on ihan hyvä tarkistaa ennen hommiin ryhtymistä vaikka miten sormet syyhyäisivät ja mielessään järkeilisi näppylälevyn funktion. Ei ne ohjeet turhaan ole olemassa ja nykyaikana tieto on niin helposti saatavissakin, kun on neljägeet sun muut.

Patolevy on nyt kuitenkin onnellisesti paikoillaan kuten pitääkin. Tänään kaivoimme vielä anturan alle kolon kahdelle suojaputkelle sähkökaapeleita varten. Nämä suojaputketkin olisi ollut mahdollista muistaa laittaa ennen perustuksia, mutta jotenkin alkoi vaan just siinä kriitiisessä kohdassa tapahtua niin pirusti eikä pysytty ihan kelkassa mukana. Ei se mitään, sillä yllättävän hyvin kanki ja lapio pelittivät. Ei tullut edes hiki eikä aikaakaan mennyt juuri lainkaan. Lähitulevaisuudessa ohjelmassa on sitten ainakin mm. viemäröinnit, sisä- ja ulkopuolen täytöt, eristykset, radon ja sadevesiviemäröinnit. Enää siis kaksi viikkoa siihen, kun talo saapuu!

Ai niin ja tulihan se jättiläismäntykin kaadettua kaivurin ja kaverin (ei kuvassa) avustuksella. Komeasti tömähti!

6 kommenttia:

 1. Meikä oli kans tuossa vaiheessa ihan helisemässä kun näytti niin pieneltä. Vasta kun tuli väliseinät hahmotti huoneiden ja koko talon koon kunnolla. Siihen asti olin salaa hieman pettynyt et höh miten pieni tönö. 😂 onnea perustuksista ja tsemppiä, tuosta alkaa aikamoinen hullunmylly. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muutkin menevät tuohon harhaan! Olihan se vähän tylyä, kun ensimmäinen ajatus perustuksista oli "ai... se on noin pieni..." :D Kiitos, sitä hullunmyllyä odotellessa! Jaiks! Teillä näyttää muuten jo tosi hyvältä :)

   Poista
 2. Täälläkin oli ihan samat fiilikset tuossa vaiheessa. Enkä meinannut uskoa edes metrimittaa kun se näytti, että kyllä ne mitat pitää ihan paikkaansa :D Mutta nyt, kun meillä on lattia valua vaille valmis, putket paikoillaan ja eristeisiin piirretty seinien paikkoja, näyttää talo jo huomattavasti isommalta. Eikä meillä ole vielä yhtäkään seinää pystyssä!
  Voi kun meillekin tulis talo jo parin viikon päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeasti ihan käsittämätöntä, miten paljon silmä valehtelee! :D Tuossa vaiheessa mikä teillä on menossa ne tilat varmasti alkaa jo mukavasti hahmottua. En malta oottaa, että päästään kans merkkailee väliseinien paikkoja jne.
   Odottavan aika on kyllä pitkä!

   Poista