maanantai 7. syyskuuta 2015

Maatyöt

Meillä kävi pari viikkoa sitten  moto kaatamassa loput puut tontilta. Olipahan nopea ja tehokas vekotin. Moton jäljiltä tontti on tietysti aiempaa avarampi ja valoisampi. Ihanaa, kun on tilaa ja avaruutta metsän ympäröimänä. Vielähän tuolla on todella paljon puuta kaadettavaksi, mutta niiden aika on sitten vähän myöhemmin kun alamme tekemään pihaa.
On siinä eroa.
Tokihan moto jätti sitten jälkeensäkin työmaata, nimittäin suuret kasat risuja ja runkoja (meille tulee sitten ihan järkyttävän paljon polttopuuta!), jotka tuli siirtää pois kaivurin alta, joka aloitti hommat tänään. Tietenkin juuri siinä kohtaa sairastuimme ärhäkkään flunssaan eikä tontin siivoaminen onnistunut  ihan sillä aikataululla kuten olisimme toivoneet. Onneksi saimme jälleen apujoukkoja muutamana iltana ja eilen sitten lopulta saimme kahdestaan viimeisteltyä heinäkuun alusta asti kestäneen savotan. Eilen alkoikin ensimmäistä kertaa tuntua siltä, etten hetkeen halua raahata yhtäkään risukasaa tai siirtää ainuttakaan pölliä. Kivaa puuhaa, mutta rajansa näköjään silläkin. Olen myös tosi iloinen ja ylpeäkin siitä, että saatiin noin suuri urakka tehtyä itse. Talkooapu on ollut myös ihan korvaamatonta, halit ja kiitokset kaikille!

Yksi todella suuri mänty on vielä kaatamatta, se on niin iso ettei moto sitä saanut nurin. Olisimme halunneet jättää sen paikoilleen, mutta valitettavasti se kasvaa turhan lähellä talon paikkaa eikä se varmaankaan kestä kaivurin mylläyksiä. Katsotaan miten sen kaatamisen kanssa käy, se on vielä ikävästi kallellaankin juuri väärään suuntaan ja tietysti rinteen reunalla.
Tänään kaivuri tosiaan aloitti hommat, en itse päässyt katsomaan (buhuuu!) työreissun takia, mutta M on sieltä pitkin iltaa laitellut kuvia ja videoita. On kuulemma aikamoinen kone, siirtelee ja nostelee näppärästi isotkin kivet. Nyt se tontin ilme vasta muuttuukin! Nythän se sitten on... ruma... hetken aikaa. Mieleen tuli alla oleva Kastellin sarjis. Minä niin tiesin, että fiilis tulee tässä kohtaa olemaan juuri tämä (pahoittelut kuvan huonosta laadusta):
KAUNIS TONTTI PILALLA!
Aikatauluhan on meillä nyt aika tiukka, mutta kovasti kaikki lupailevat sen onnistuvan. Kaivuri puuhailee nyt parisen viikkoa ja tekee tien, talon pohjan ja viemäröinnit. Viikolla 39/40 Perustava tulee tekemään perustukset ja sitten pian onkin jo vko 42 ja taloa aletaan pystyttämään. Tänään on tilattu sähköt ja vesi. Luottavaisin mielin eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti