keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Keittiön suunnittelua

Kuten talon suunnittelussa, myös keittiön kohdalla mieltymyksemme ja haaveemme ovat projektin edetessä heittäneet kuperkeikkaa oikein kunnolla. Alunperin meille oli tarkoitus tulla valkoinen keittiö mattapintaisilla ovilla, ehkä jopa pienillä maalaisromanttisilla yksityiskohdilla maustettuna sekä vaaleilla tasoilla ja vedenvihreillä seinillä. Niin se maku vaan muuttuu, kun tarpeeksi pyörittelee asioita päässään ja kahlaa Pinterestissä. Meille tulee musta ja moderni keittiö tammi(laminaatti)tasoilla. 

Kyllä, musta. Ja kyllä, se tuntui aluksi aivan liian hurjalta ajatukselta enkä olisi ikinä uskonut, että päädymme siihen, mutta hitto vieköön, että näyttää vaan niin hyvältä! Talomme on avara, valoisa ja siinä on huonekorkeus hieman normaalia suurempi, joten ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö se kestäisi mustaa väriä keittiössä. Se tuo muuten vaaleaan tilaan mukavaa särmää eikä ole yhdessä tammitasojen kanssa turhan kylmä.

Yläkaappeja meidän keittiöömme ei tule lainkaan, sillä suuren ikkunan kummallekin puolelle aseteltuina ne olisivat vain rikkoneet kokonaisuutta ja linjakkuutta, jota haluamme vaalia. Yläkaappeja paikkaavat suuren saarekkeen laatikostot, joten tila ei lopu kesken. Kaikki kaapistot ovat mattamustaa, josta puunsyyt kuultavat ihan pikkuisen läpi.
Kuvat: Pinterest
Tasot tuskin tulevat olemaan täyspuuta vaan kustannuspoliittisista syistä päädymme melko todennäköisesti laminaattitasoihin. Laminaatin puolesta puhuvat myös sen kestävyys ja helppohoitoisuus. Puustellilla on valikoimissa perinteisen tammilaminaatin lisäksi myös vaalea tammi. Vaikka tuo vaalea onkin raikas ja kaunis, vie perinteinen tammi heittämällä voiton. Puustellilta saimme myös tarjouksen keittiöstä, joka valitettavasti oli budjettiimme nähden aivan liian kallis (juu, ei tullut yllärinä!). Toki uskon, että heiltä saa laatua ja varmasti juuri sellaisen keittiön kuin  haluaisimme, mutta silti...   Mietitään ja katsotaan, jos onnistuisimme päivittämään tarjousta vaihtamalla materiaalit edullisempiin ja esim. 400 euron mikron (!!!) voi kenties karsia kokonaan pois. Tokihan tässä alamme kilpailuttamaan myös muita toimittajia.

Kuvat: Puustelli
On jotenkin sellainen olo, että keittiötä, kalusteita, lattiamateriaaleja yms. koskevat asiat kannattaa hoitaa pois alta tai vähintään suunnitella hyvin pitkälle ennen varsinaisen rakentamisen alkamista. Vielä tässä vaiheessa pystyy ja ennen kaikkea jaksaa suunnitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti