maanantai 30. marraskuuta 2015

Viemärit

Viime viikon aikana saimme rehkittyä täyttöjen määrät oikeiksi ja viemäritkin tupsahtivat tupaan. Muutaman kulman meidän putkari vielä hoitaa kohdilleen niin se on sitten siinä. Nyt voi alkaa pikkuhiljaa kantaa lattiastyrokseja sisälle.


Jospa sen lattiavalun saisi tehtyä vielä tämän vuoden puolella. Ja jos ei saa, niin sitten ei. Oli vähän hölmöä asettaa marraskuun tavoitteeksi se, että valu on valmis. Meinasi nimittäin stressi ja kiukku iskeä, kun tajusin että eihän se piru vie onnistu mitenkään. Juuri tämän takia emme alunperin ole laatineet aikataulua talon valmistumiselle. Lähinnä suunnitelmat ovat olleet tasoa "olisi mukavaa, jos päästäisiin muuttamaan ajankohtana x".  Näköjään ei kannata myöskään aikatauluttaa projektia pienempiinkään osiin... :D Kun käytännössä kahdestaan rakennetaan niin homma etenee aika paljon hitaammin kuin niillä, jotka rakennuttavat. Nyt kun illat ovat pimeitä eikä meille saa raksalle vielä valoa ellei jaksa kuunnella aggregaattia niin aika hiljaista on tekeminen ollut. Aina ollaan jotain saatu aikaan, mutta viikonloppuisin ollaan sitten rykäisty.

On ollut tosi yllättävää huomata, kuinka paljon kunto ja kestävyys sekä toki myös kulutus ovat kasvaneet projektin aikana. Ruokaa saa syödä ihan järjettömiä määriä eikä kaikkia paitoja voi enää pitää päällä, sillä kädet eivät mahdu hihoihin. Ihmekös tuo toisaalta, täyden raksapäivän jälkeen askelmittari näyttää yleensä jotakin 15 000 paikkeilla ja kun ei siellä tule pelkästään käveltyä.

Tulevan viikon aikana ajateltiin roudata ne styroksit sisälle, koolata yksi pääty ja meikä aikoo levittää muutaman kuution soraa etupihalle. Sorakasa on nimittäin pikkuisen tiellä tuossa kodinhoitohuoneen oven edessä. Olisi myös mukavaa saada kasa pois edestä ennen talven tuloa.

2 kommenttia:

 1. Hih, ihan sama meillä! Koko ajan on nälkä! :D Ja käsivarret on kyllä paremmassa kunnossa kuin ikinä ennen. :) Näitä raksaamisen hyviä sivuvaikutuksia. :)

  Hienosti teillä on edennyt siitäkin huolimatta, että lattia-aikataulu nyt petti. Ei kannata kuitenkaan murehtia. Kyllä se sieltä valmistuu. Lattian kanssa ei pahemmin kannata kiirehtiä, on se sen verran tärkeä osuus rakentamisessa. Tsemppiä stryroksien asentamiseen ja siihen valtavaan määrään pikkuisia styrokspalleroita, joita löytyy sitten ihan joka paikasta nenästä alushousuihin! :D

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tosi lyhyessä ajassa tuntuu voimat kasvaneen :D

   Kiitos lohduttavista sanoista ja tsempeistä :) Tätähän tämä raksaaminen juuri on ja pitäisi välillä muistaa höllätä otetta. Kun ei näille tosiaan mitään mahda eikä murehtiminen auta ainakaan yhtään. Hahaa, styrokspalleroiden invaasiota odotellessa... :D

   Poista