maanantai 23. marraskuuta 2015

Tilanne nyt

"Hei tänä viikonloppuna täytyy muistaa ottaa se järkkäri mukaan raksalle, jotta saadaan kunnon kuvia otettua valoisaan aikaan." Jepjep niinpä niin.... Tässä  kännykkäkamerakuvin höystettynä tilannetsekkaus, joka sisältää tässä kohtaa lähes pelkästään plussia!


+ maatyöt ovat valmiit ja kaivuri on poistunut tiluksiltamme
+ tie, meillä on oma tie!! Tosin se täytyy vielä lätkätä/tasoittaa, jotta siitä uskaltaa ajaa muullakin kuin raksapakulla. Tähän asti olemme käyttäneet myyjän tietä, joka jätettiin hänelle, jotta hän pääsee kulkemaan sujuvasti mailleen, jotka jatkuvat meidän tonttimme takana. Me ostimme sitten kaistaleen maata omaa tietä varten.

Tie
+ sähkäri kiipesi meidän sähkökaapelin ylös tolppaan (kaikki sähkärit ei sitten tuota kiipeämistä tee ollenkaan, oli vähän yllätys) ja nyt odotellaan Elenian väkeä kytkemään kaapelia. Huvittavaa, että Elenian heppu kiipeää tuonne tolppaan kytkemään sähkön, mutta sama kaveri ei voi tietenkään kiivetä kaapelia sinne, joten meidän täytyi hankkia siihen erikseen joku hommansa osaava. Nojoo kyllähän se näinkin hoituu, mutta onpa taas jotenkin hankalaa.  Tai mistä minä tiedän tämän järjestelyn syvällisempiä syitä, mutta eikö sitä nyt olisi voinut yhdellä kiipeämisellä hoitaa?
+ sähkökaappi on ripustettu seinälle eli ihan pian saadaan sähköt meille! Vihdoinkin! Päästään eroon aggregaatin jylinästä
+ Vesivekiltä saatiin hyvä tarjous kattoturvasta ja ränneistä
+ pitkien sivujen ristikoolaukset on saatu naputeltua paikoilleen
+ lattiavalusta ja lattialämmitysjärjestelmästä on pyydetty tarjoukset

Viimeinen kärryllinen
Ja sitten se miinus:
- Havaitsimme, että talossa on 6-10 kuutiota liikaa täyttöä.  Uuups. Tämähän oli tietysti ongelma, sillä jos täyttöä on liikaa niin lattiavalu jää liian ohueksi. Onneksi kaveri tuli jeesaamaan ja saimme heivattua ylimääräiset sorat ulos viikonlopun aikana. Ei tarvi taas murehtia ettei tullut ostettua tälle syksylle sitä salikorttia.

Aika hyvä jo.
4 kommenttia:

  1. Hei. Tämä sama malli kiinnostaa kovasti, nimenomaan Kannustalon ladon edullisempana vaihtoehtona. Mikäs Kaarnassa mahtaa olla kattokaltevuus?

    VastaaPoista
  2. Moikka! Kattokaltevuus on Kaarnassa 1:2.

    VastaaPoista
  3. Mekin harkittiin 1'5 krs kaarna yhtenä vaihtoehtona. Meillä etenee aika samaa tahtia raksalla.

    VastaaPoista