sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kolmen koon viikonloppu: keittiö, kodinhoitohuone ja koolaus

Ikeassa on 15.10.-10.11. keittiöviikot, joten hyödynnettiin ne ja ostettiin tuossa viime perjantaina keittiö ja kodinhoitohuone. Jaa, miksi Ikeasta? Syy nro 1: raha. Emme olisi saaneet tällaista keittiötä muualta budjettimme mukaisella hinnalla. Olemme myös kuulleet Ikean keittiöistä lähes ainoastaan pelkkää hyvää: laadukkaita ovat. Tokihan suunnitteluohjelma aiheutti lievästi sanottuna hampaidenkiristystä moneenkin otteeseen, mutta samapa se. Pääasia, että meillä on meitä miellyttävä keittiö ja kodinhoitohuone tilattuna eikä niille tarvitse juurikaan uhrata ajatuksia enää, kun muut hommat raksalla vievät aikaa ja energiaa. Sovittiin toimitus helmikuun lopulle, sillä sitä myöhemmäksi ei keittiöviikoilta ostetuille keittiöille toimitusta saanut.

Keittiöön ostettiin suurin osa kodinkoneistakin lukuunottamatta liettä, liestituuletinta ja hanaa. Meille on tulossa liedelle 4 x kaasupoltin ja 2 x keraaminen keittotaso, jotka saamme muualta halvemmalla. Liesituulettimen haluaisimme kytkeä huippuimuriin ja Ikea ei sellaisia vaihtoehtoja tarjoa lainkaan (näistä olisi muuten kiva saada vinkkejä! Mieluiten mahdollisimman siro ja yksinkertainen kapistus). Kodinhoitohuoneeseen tulee vain kiintokalusteet. Pesukone ja allas hanoineen hankitaan sitten erikseen.

Keittiö. Kuvat: Ikea
Keittiöön ei tule yläkaappeja lainkaan, paitsi jääkaapin ja pakastimen päälle. Kaapit, tai oikeastaan laatikot, ovat lähes mustaa Tingsrydiä josta kuultaa puunsyyt vienosti läpi. Tasot ovat massiivitammea. Minulle olisi hyvin kelvannut halvempi tammilaminaattikin, mutta M tahtoi aitoa puuta, joten tällä mennään. Onhan tuo tammi todella hieno. Vetimien valinta oli astetta vaikeampi juttu, ja vielä perjantaina omaa vuoro odotellessamme puntaroimme Lansan ja Orrnäsin välillä. Lansa -vetimet ovat hitusen kevyemmät ja ohuemmat, joten päädyimme sitten niihin jottei keittiöstä tule turhan raskaan näköinen. Allas on musta Hällviken ja tarkoituksena olisi löytää sille kaveriksi musta/tumma hana.


Kodinhoitohuoneeseen valikoitui modernit Voxtorpin kaapit ja laatikot integroiduilla vetimillä. Tasoksi tulee Ikean uusi, betonia muistuttava laminaatti, jonka nimi muistutti grilliä ja jota saa kuulemma vain Tampereen myymälästä.


Raksalla on tapahtunut aika huimaa edistystä. Kaskipuu toimitti ovet, joiden asennusta vähän nyt tässä mietitään, että laitetaanko ne suojattuina suoraan paikoilleen vai hommataanko jostain (mistä?) raksaovet. Talo on saanut ylleen koolauksia, joita olemme tehneet silloin, kun ei ole ollut muuta akuuttia hommaa. Mikään varsinainen kiirehän ulkoverhouksella ei ole, mutta on se aina askel eteenpäin, kun vaan viitsii tehdä. Pitkien sivujen ristikoolaukset ovat muutamaa vaakakoolausta vaille valmiit ja toinen lyhyt päätykin on lähes kokonaan tehty. Varovasti voisi arvioida, että yhtä viikonloppurutistusta vaille on koolaus valmis. Vaakakoolaukset tuli naputeltua perinteisesti vasaralla isänpäiväviikonloppuna isän kanssa paikoilleen :) Hyvä tuli!

Viemäröinti- ja vesihommatkin ovat nytkähtäneet eteenpäin. Aika iso kaivanto tuolla tulevan kotitien kohdalla ja talon nurkalla on ollut...  Semmoinen 2,3 m syvä oja.... Pumppaamo on saatu monttuun paikoilleen ja tällä viikolla pitäisi viemäröintisysteemien ja tien olla valmiita. Parin viikon päästä olisi realistista saada sähkö kytkettyä. Kaivurimies lupaili, että maatöiden kustannusten pitäisi pysyä ihan hyvin budjetissamme, ja se oli erityisen helpottava tieto.
Näkymä kotitielle

2 kommenttia:

  1. Onnittelut Ikea-keittiöstä. Meille tuli sekä keittiö että kodinhoitohuone Ikeasta ja ollaan kyllä erittäin tyytyväisiä hinta-laatusuhteeseen. En voi kiistää, etteikö olisi ollut kiva tilata Puustelli-keittiö valmiiksi asennettuna, mutta budjetti ei vaan siihen venynyt. Mutta en valita, vaan olen tyytyväinen, Ikeasta sain ihan just tarkalleen sellaisen keittiön minkä halusin, ilman kompromisseja. :)

    Suosittelen ehdottomasti raksaovea, ainakin siihen oveen mistä kuljetaan eniten. Katsasta paikallinen kierrätyskeskus sekä tori.fi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kuulla että te(kin) olette olleet tyytyväisiä :) Me käytiin itse asiassa hakemassa Puustellilta tarjous ja joo... ei ihan osunut meidänkään budjettiin.

    Tuota me mietittiin, että jos hommaisi yhden tai kaksi raksaovea niin niilläkin pärjättäisiin hyvin. Täytyy alkaa tsekkailemaan toria, kiitti vinkeistä :)

    VastaaPoista