keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Viikko aikaa talotoimitukseen

Viikonloppuna tuli heiluttua oikein huolella lapionvarressa ja saatiin epäilyistä huolimatta askarreltua parissa päivässä kahdestaan ulkopuolen täytöt eristeeseen asti valmiiksi ja laitettua sadevesiputket paikoilleen. Harmi ettei tullut laskettua kuinka monta kottikärryllistä lapioitiin ja kärrättiin hiekkaa, mutta tunteja koko hommaan meni arvioilta 15-16.  Tämmöinen toimistorotta nauttii, kun saa tehdä ruumiillista työtä ja näkee (voin kertoa, että myös tuntee) heti työnsä jäljen. Kaivuri viimeistelee tällä viikolla täytön ja laittaa tontin kuntoon Kastellia varten. On nuo meidän kaivuriukkelit kyllä täyttä kultaa, ei paljoa tarvitse stressata, kun sieltä tulee ihan mahdottoman rauhoittavaan sävyyn kommenttia "älä sää huolehdi, kyllä me hoidetaan ja hyvä tästä tulee, ei mitään hätää". Ja niinhän se menee :)

Maanantai-iltana ehti tulla jo pimeetä. Sorry kännykkäkuvasta.
Kastellin asennusporukalta oli herra käynyt maanantaina tontilla katselemassa, mutta harmittavasti olimme juuri silloin lähteneet viettämään ruokataukoa. Hän soitti kuitenkin perään. Sovimme käytännön asioista, kuten siitä minne tavarat lasketaan ja kuinka paljon kuormalavoja tarvitaan. Tuli kiva fiilis tuosta puhelusta, kun tietysti sitä vähän on jännittänyt miten yhteispeli asennusporukan kanssa sujuu ja osaammeko varmasti valmistella kaiken niin, että heidän on kiva tänne tulla tekemään hommia. Voimme nyt hyvin mielin alkaa odottaa taloa, joka tulee tosiaan jo ensi viikolla! Varovasti lupailtiin, että työt alkavat tiistaina tai keskiviikkona. Maanantaina varmaankin tulee jo tavaraa tontille.

Rehelliset raksaeväät. Tauon vietossa tulevaisuuden terassilla.
Suurta jännitystä ehti maanantaina aiheuttaa tämä meidän sähkö-asia... Kun sitä sähköä ei tosiaan ehditä saamaan raksalle kuin aggregaatin kautta. Tämä oli meidän ja Kastellin tiedossa jo silloin kun talopaketti laitettiin tilaukseen ja etenkin silloin sitä alleviivasimme, kun meille tarjoutui mahdollisuus aikaistaa toimitusta parilla viikolla. Viime perjantaina se sitten varmistui, että kaivuri ei ehdi kaivamaan viemärilinjaa ja tehdä tietä alle viikossa. Sähkökaapeli kun on vietävä tolpalta maan alla talolle, sillä muuten sähköyhtiö ei suostu kytkemään sitä päälle. Ei viitsi ottaa riskiä, että kaivuutyön viivästyessä meillä onkin tie kokonaan poikki eikä taloa saada toimitettua tontille lainkaan. Soitettiin tästä Kastellille ja siellä oli aistittavista nikottelua asian suhteen (vaikka me kuviteltiin, että aggregaatti on ilman muuta ok, kun se oli niin sovittu) ja jäimme hieman turhautuneina puhelun jälkeen odottelemaan mitä tulevan pitää. Onneksi sattumalta tosiaan se asennusporukan herra soitti ja hänen kanssa saatiin hyvässä hengessä sovittua aggregaatista. Sillä siis mennään. Pinotaan styroksipinkkoja sen eteen niin eristää melua ja on työmiehillä mukavampi työskennellä. Kaikki siis hyvin sen osalta.

Maanantaina kävi maanmittaajakin heilumassa gepsikeppinsä kanssa ja tontti on saatu vihdoinkin lohkottua! Rajat ja paalujen paikat löytyivät myyjän kanssa hyvinkin sopuisasti. Maanmittaaja kertoi, että välillä näihin hommiin menee useampi päivä, kun ihmiset tappelevat niin kauheasti. Meillä oli oikein leppoisa ja mukava tunnelma :) Nyt kun rajat ovat selvillä, tekisi ihan hirveästi mieli aloittaa jo tontin aitaaminen... Harmi, kun ei saa mistään lisää tunteja vuorokauteen.


ps. aikataulussa ja budjetissa ollaan!


4 kommenttia:

 1. "Tämmöinen toimistorotta nauttii, kun saa tehdä ruumiillista työtä ja näkee (voin kertoa, että myös tuntee) heti työnsä jäljen. " Tiedän NIIN hyvin tuon tunteen! Toki itsellä on kyllä monta kertaa ollut, etenkin hieman raskaampien raksailujen jälkeen, todella hakattu olo, mutta omin käsin tekeminen on jotain todella tajunnanräjäyttävää. Etenkin toimistorotalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) eikä tarvitse crossfittejä ja body pumppeja... :D

   Poista
 2. Onnittelut kovan urakan suorittajille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jossain hulluuden ja raivon rajamailla mentiin kyllä viimeisiä kärryllisiä lapioidessa :D

   Poista