perjantai 23. lokakuuta 2015

Työhuone

Työhuone on varmaankin talomme pimein huone, joten haluan sen ilmeen pysyvän mahdollisimman raikkaana ja valoisana. Vedenvihreä ja turkoosi ovat suosikkivärejäni, joten niitä haluan ehdottomasti käyttää talomme sisustuksessa ja minnepä muualle ne paremmin sopisivatkaan kuin juuri työhuoneeseen.  Sävy tulee todennäköisesti taittumaan enemmänkin vedenvihreään kuin alla olevan kuvan mukaiseen turkoosiin.

Kuvat: Pinterest

Meillä on tallessa isovanhempieni iso, vanha kirjoituspöytä, jonka olen kaavaillut ottavani käyttööni. Paitsi että se on hieno, siihen liittyy myös paljon muistoja. Tahdon panostaa työhuoneen toimivuuteen ja viihtyisyyteen erityisen paljon, sillä tulen todennäköisesti työskentelemään tulevaisuudessa lähes kokonaan kotoa käsin. Olen suunnitellut hankkivani  kirjoituspöydän ohelle pienen sähköpöydän, jotta pystyn tarvittaessa näpyttelemään tietokonetta myös seisoen. Selkä kiittää. Nojatuoleista en ole aiemmin innostunut lainkaan, mutta työhuoneessa sellainen voisi olla mukava olla olemassa. Jos se vaan mahtuu. Siihen voi sitten käpertyä mahdollisimman epäergonomiseen asentoon lueskelemaan materiaaleja ja tekemään muistiinpanoja samalla katsellen ulos isosta ikkunasta. Varsinaisen työtuolin virkaa toimittaa lilanvärinen satulatuolini, kuten tähänkin asti.

 Työhuone on aika pieni, alle 10 m2, ja lisäksi siitä on käynti vaatehuoneeseen, joka vähentää tilaa entisestään. Ihan kauheasti sinne ei siis voi tunkea tavaraa, joten huonekalujen määrä täytyy yrittää pitää aisoissa. Kirjahyllyä en varsinaisesti tarvitse, mutta hyllytilaa kirjoille ja kansioille järjestynee suoraan seinillle kiinnitettävien mahdollisimman yksinkertaisten hyllyjen muodossa.

Saa nähdä paljonko suunnitelmat ehtivät tästä vielä muuttua. On nimittäin yllättävän vaikeaa miettiä näitä sisustusjuttuja ja sisustaa tyhjästä, vaikka kuvittelin sen olevan helppoa. Toivottavasti tästä postauksesta tulee olemaan edes vähän hyötyä, kun h-hetkellä tuskailen, että mitä ihmettä tänne työhuoneeseen oikein piti laittaa.

2 kommenttia:

 1. Tosi kivoja suunnitelmia! Ja tuo turkoosi on niin ihana! Meillä on itse asiassa pikkuisen pienempikin työhuone tulossa ja ole ajatellut sinne mustaa seinää. Nyt kirjoituksesi ansiosta rupesin miettimään, että onkohan se sittenkään järkevää. Pienentääkö musta seinä huonetta entisestään.. No onneksi on vielä aikaa miettiä! :) Mutta hyvä pointti siis, että vaaleilla väreillä huoneen saa isomman tuntuiseksi.

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin myös mustaa seinää työhuoneeseen (oikeastaan huomaan miettiväni sitä lähes jokaiseen huoneeseen!) ja onhan se tyylikäs pienessäkin tilassa. Hylkäsin sen sitten kuitenkin, koska meille tulee musta keittiö ja mustat kaapistot eteiseen sekä ehkä mustaa laattaa kylppäriin... ehkä siinä olisi vähän liikaa mustaa yhdelle talolle? :D

   Poista