maanantai 11. joulukuuta 2017

Mitä tekisimme toisin?

TALOON JA ASUMISEEN LIITTYEN:

Suurempi talo
Olisimme alunperin halunneet noin 10-15 neliömetriä suuremman talon, mutta myyjä varoitteli että budjettimme olisi tiukilla jo tämän pienemmän kanssa. Ei se lopulta ollut, joten hieman jäi harmittamaan. 10 neliömetrillä olisi saanut esimerkiksi hieman enemmän tilaa kodinhoitohuoneeseen ja ehkäpä pienen pukkarinurkkauksen kylppärin oven edustalle. Pyykinkuivaukselle tarkoitettu oma tila, esim. jonkinlainen syvennys, olisi myös ollut todella jees.

Yksi ikkuna lisää olkkariin
Tämä yksi juupas-eipäs -ikkuna jäi lopulta pois suunnitelmista ja piirustuksista. Hyvin pärjätään näillä kahdella plus lasiovella, mutta olishan se kolmas ollut siinä kiva.

Vessan lattiaan laatulaattaa
SUURI VIRHE ostaa Bauhausin 10e/m2 halpislaattaa. Olisi pitänyt vaan laittaa Conceptin laattaa sinnekin. Nyt meni työtunteja hukkaan kammottava määrä ja laattaa taittaa vielä typerästi siniseen.

SMEG:n kuuden polttimen kaasutaso, sähköliesi pois
Ei ole kaasulieden voittanutta. Nykyisessä liedessä harmittaa, että polttimia tuli otettua vain se neljä sekä tason puhtaanapidon vaikeus. Liesi näyttää aina likaiselta, koska pinta on lasia josta erityisesti rasvatahroja on vaikea saada pois. Smegin valikoimasta löytyisi helpommin puhtaanapidettävä vaihtoehto, jossa olisi 6 poltinta. Sähkölies on ollut meillä kokonaan käyttämättä, joten se oli turha ostos.

Muutama pistorasia lisää
Uskomatonta, että näin pääsi käymään vaikka sähkösuunnitelmaa tehdessä ja sähköjä vedettäessä takaraivossa jumpsutti jatkuvasti ajatus siitä, että mielummin liikaa pistorasioita kuin liian vähän. Ainakin kolme tai neljä voisi olla enemmän.

Liukuovet kaikkiin huoneisiin
Onhan ne nyt vaan kätevät ja säästävät tilaa.

Terassin ovi aukeaisi vasemalle
Ei oikealle, jonne terassi rakentuu.


RAKENTAMISEEN LIITTYEN:

Seuraavan talon kohdalla teettäisimme muurauksen, iv-työt ja ulkovuorauksen (paitsi maalaamisen). Nämä työvaiheet  vaativat huomattavasti enemmän aikaa ja vaivaa kuin olimme osanneet arvioida. Erityisesti ulkovuoraus. Budjettisyistä nämä kaikki tehtiin kuitenkin itse. Käyttäisimme myös koko projektin suunnitteluun ja materiaalien kilpailutukseen enemmän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti