maanantai 17. elokuuta 2015

Case rakennuslupa

Rakennuslupamme oli määrä käsitellä viime viikolla ja luvan piti ilmestyä kaupunkimme nettisivuille julkipanolistalle perjantaina 14.8. Olimme jo aiemmin soitelleet rakennusvalvontaan ja varmistaneet, että hakemus on ok eikä sen kanssa tule enää murheita. Mutta kuten jokainen lupa-asioiden kanssa puljannut tietää, ei se aina ihan niin mene ja lopulta lupa saattaa palautua bumerangina takaisin pitkän vikalistan kera.

Näin mekin ajattelimme käyneen, kun lupaamme ei näkynyt lainkaan listalla. Ei kun puhelin käteen, soittoa kaupungille ja siellä oli setä yhtä ymmällään kuin mekin. Lupasi selvittää asian ja soittaa takaisin. Aika nopsaan puhelin sitten soikin ja kappas vain, oli tapahtunut inhimillinen virhe ja lupamme oli unohtunut julkipanolistalta! Se oli kyllä hyväksytty ja leimattukin, muttei valitettavasti tilannettamme auta, kun ei sitä ollut sillä pirun listalla... Yrittävät siellä nyt selvittää, onko mahdollista laittaa sitä alkuviikon aikana erikseen vai odotellaanko perjantaihin. Kaikkea sitä, onneksi kyse on kuitenkin vain viikosta ja ihmisiähän tässä kaikki ollaan.

Tarinan opetus: mikään ei ole varmaa ennen kuin se on julkipantu. Varmista, soita, muista inhimillisyys. Älä hepuloi, sillä se ei auta.


2 kommenttia:

  1. On se ihme hommaa tuo rakennuslupien kanssa säätäminen. Ja ilmeisesti ihan jokaisessa kunnassa. Meillekään ei tosiaan viitsitty ilmoittaa, että rakennuslupa on myönnetty vaikka näin oli aikaisemmin sovittu. Se ollaan siis jo opittu, että jos ei muuten onnistu niin puhelin käteen vaan ja soittoa perään.

    VastaaPoista
  2. Älä muuta sano! Nyt he keksivät siellä, ettemme saa maalata taloamme kaksiväriseksi, haja-asutusalueella metsän keskellä! :D Oli tarkoitus maalata päädyt petroolilla ja muu talo harmaalla (kuten Kastellin omissakin kuvissa talo esitetään kaksivärisenä), mutta ei käy. Jompi kumpi täytyy valita, muuten ei lupaa heru. Tsiisus.

    VastaaPoista