maanantai 20. helmikuuta 2017

Eteinen

Kun suunnittelimme eteistä, halusimme sen olevan mahdollisimman valoisa ja avara. Siellä tuli olla myös riittävästi säilytystilaa. Olemme tyytyväisiä lopputulokseen ja pidämme erityisesti siitä, että eteisestä aukeaa näkymä suoraan tupakeittiömme. Eteisestä on käynti kodinhoitohuoneeseen, mutta suunnitelmiemme mukaisesti kodarin ja eteisen väliin ei tule väliovea, korkeintaan portti koiria varten. Koirat voi sitten jättää tarpeen vaatiessa portin taa kuivumaan. Lattia on Concept Grigio, 45 x 45 ja samaa laattaa on myös kodarissa ja kylppärissä 10 x 10 -koossa. Laattalattia on eteisessä todella mukava ja huoleton. Tämä Conceptin laattaa on myös helppo pitää puhtaana. Seinien väri on Tikkurilan Kaoliini, jota on myös tupakeittiön seinissä.


Ulko-ovi on Kaskipuun Ofelia, jonka valitsimme jo siinä vaiheessa, kun allekirjoitimme Kastellin kanssa sopimukset. Yhä harmittaa, ettemme ymmärtäneet oven ikkunan olevan noin kapea. Siitä ei näe kunnolla ulos eikä se ihan hirveästi päästä valoa sisään. Onneksi eteisen vieressä on yksi suuri ikkuna ja valoa tulee myös kodinhoitohuoneen ikkunan kauta. Pinnatuoli on isoisovanhempien peruja. Meillä on näitä kaksi ja ne ovat toimittaneet meillä raksatuolien virkaa. Syksyllä puhdistin ne laastista, maalista, vesieristeestä yms, hioin ja maalasin ne uudelleen. 

Kaappi on Ikean Pax. Iso ja kaunis. Pidämme siellä omia ulkovaatteitamme, naulakko on varattuna pääosin vieraille. Lamppu on Osramin Vintage 1906 Pendulum Black + Halogen Globe. Tuon johdon kanssa meinasi ja meinaa yhä lähteä järki, miten te saatte ne nätisti ja smoothisti kiepille?! Meidän johto näyttää juuri siltä, millainen se onkin: jäykkä ja erittäin vaikea taivuteltava. Vinkkinä muuten, kun määritätte eteisen tai jonkin muun tilan kattovalaismien paikkaa, niin ottakaa huomioon mahdollisteet kalusteet ja kaapit. Mehän tietenkin katsoimme vain, että kas, tämä kohta on huoneen keskellä. Pistetään siihen. Sitten kokosimme vaatekaapin ja valaisimen paikka ei ollutkaan enää keskellä, ei edes riittävästi sinne päin. Onneksi nämä johtohässäkät ovat muotia  :)

Kuten näkyy, meillä on jo kattolistoja! Oikeastaan kaikki kattolistat ovat kylppäriä lukuunottamatta paikallaan. Lattialistat on tilattu viikonloppuna, joten kohta pääsemme niiden kimppuun. Kovasti meille koitetaan toitottaa tätä perusajatusta: "katsokaa vaan, niin listat teiltä puuttuu vielä viiden vuoden päästäkin" Satavarmasti ei puutu :D

Hyvää viikkoa kaikille ja raksaajille hurjasti tsemppiä!

1 kommentti:

  1. Hieno tuli eteisestä ja tuo kodinhoitohuoneen keltainen seinä on just täydellinen! Meikällä ollut pitkä tauko niin kirjoittamisesta kuin muiden blogien lukemisesta niin ihana huomata miten kaikilla kodit valmistuneet/ valmistuvat kovaa vauhtia. Onnea teille uuteen kotiin! <3

    VastaaPoista