torstai 26. tammikuuta 2017

Lehmävessa

Olen hirvittävän huono julkaisemaan kuvia mikäli niissä esiintyy jotakin keskeneräistä. Wc on listoja ja lattian silikoneja vaille valmis, joten ajattelin tehdä siitä pienen postauksen. Vessassa on meidän talon ainoa tapetti, Miina Äkkijyrkän mustavalkoinen Iltavilli. Tapetti (kuten myös muut maalatut seinät, sävy Tikkurilan Höyry) on veden ja pesun kestävä, joten sen pitäisi soveltua ihan hyvin wc-tilaan. Vielä emme ole päässeet testaamaan. 
Sain aikoinaan talon pohjakuvan julkaistuani blogissani palautetta, että vessa sijoittuu erittäin huonolle paikalle keittiön ja ruokailutilan läheisyyteen. Kerrottakoon nyt kaikkia kansalaisia huojentava tieto, että vessaäänet eivät kantaudu ruokapöytäämme ;) Oveen laitettiin äänet blokkaavaa tiivistenauhaa.

Jos jotakin tekisimme toisin, niin valitsisimme lattialaatoiksi jotain muuta kuin Bauhausin halvinta. Tässä tuli säästettyä väärässä kohtaa. Ensinnäkin kun saavuin raksalle laattapakettien kanssa, totesin värin taittavan aivan liikaa siniseen. Kaupassahan ne näyttivät tasaisen harmailta. Laatoitustyö itsessään oli karmeaa ja hyvin vaikeaa, sillä laatta-arkeissa laattojen väliset raot olivat hyvin epätasaisen kokoisia, mikä teki niiden kohdistamisesta lähes mahdotonta. Saumausainekin jämähti paikoitellen laattoihin todella tiukasti kiinni!? Samoja ongelmia ei ollut Conceptin laattojen kanssa, niiden kanssa kaikki sujui kuin tanssi. Mutta siellä ne vessanlaatat nyt ovat lattiassa ja ajavat kyllä ihan asiansa.


Me ulkoistimme kaikkien pönttöjen, suihkujen ja hanojen valinnan käytännössä kokonaan putkarille saatesanoilla "kestävä ja laadukas, ei mitään ökyä". Pönttö on Gustafsbergiltä, mallia en sen tarkemmin tiedä, mutta oikein hyvä se on. En koskaan ole oikein osannut miettiä ja pohtia vessanpönttöjen ominaisuuksia tai istumismukavuutta sen tarkemmin.


Pulloon koristeeksi laittamani mustikanvarpu riemastui päästessään lämpimään ja alkoi yllättäen puskemaan kukkia. Aivan ihana!

Allaskaluste on Ikeasta mallia Godmorgon/Odensvik. Kaluste on mukavan leveä ja siinä on riittävästi säilytys- ja laskutilaa. Tämä on myös erittäin helppo pitää puhtaana ja nopea siivota. Taustalla oleva peilikin (Ikeasta sekin) pysyy yllättävän hyvin siistinä, kun käsienpesun jälkeen malttaa ravistella enimmät vedet lähempänä allasta.


Hana on Oras Safira 1012 bidesuihkulla. Kiva ja toimiva hana. Tykkään tuosta lenkkikahvasta ja simppelistä muotoilusta.
 

Katto on tervaleppäpaneelia. Valaistus hoituu yläkaappien alla olevalla led-nauhalla ja kattolampulla. Ostin tuon kattolampun jo niihin aikoihin, kun talon runkoa alettiin pystyttämään. Sen oli tarkoitus sijoittua valaisemaan eteistä. Karu totuus valkeni, kun näytin kuukausia myöhemmin vastaavaa lamppua kaupassa M:lle ja esittelin suu vaahdossa sen olevan täydellinen eteisemmee. M siinä sitten selittämään, että hei, meillä on eteisessä vino katto. Ootko aatellut miltä se näyttää siinä? Onneksi valaisin sopi vessaan paremmin kuin hyvin!

Rakastan Lushin saippuoita. Sininen on joululahja serkulta.

10 kommenttia:

 1. Ihanat lemmut! Fiilistelen ite just nyt niin paljon meidän omia vessoja että kiva lukea, mitä muut ovat keksineet. Erittäin hyvältä näyttää. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teillä on aivan ihanat vessasuunnitelmat, tulee varmasti superhienot! :)

   Poista
 2. Tosi hyvin sopii tuo tapetti vessaan! :)

  VastaaPoista
 3. Minä kanssa haluan jonkun kivan kuviotapetin tulevan talon pikkuvessaan! Mies vain vastustelee... Meillä on muuten nykyisessä kodissa "naistenvessassa" juuri tuollainen valaisin, on mun mielestä tosi kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuumasta toimeen vaan! ;) Valaisin on aivan ihana, kunnon bling blingiä :D

   Poista
 4. Ihana tapetti vessassa! Mistä valaisin on hankittu, tuollainen olisi kiva myös meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! :) Valaisin on Anttilasta, mutta olen saattanut nähdä vastaavia myös Bauhausissa.

   Poista
  2. Kiitoksia vinkistä, täytyy käydä tutkimassa Bauhausin hyllyjä :)

   Poista
 5. Toi lehmätapetti on IHANA! Meillähän on pikku vessassa kaikki seinät tapettia ja ei ole ongelmia ilmennyt käytössä. :)

  VastaaPoista