keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Etenee, etenee..

Raksalla on käynyt tohina viimeiset pari viikkoa. M on tosiaan lomalla ja on ahertanut pitkää päivää ja vähän yötäkin...  Raksa muistuttaa tällä hetkellä kaikista eniten varastoa. On isoja kasoja lattiaa, kattopaneelia, keittiötä, kodaria, vaatekaappeja, laattoja, hanoja, laastisäkkejä, tuhat teippirullaa ja aivan jäätävä määrä erilaisia työkaluja, ruuveja, muttereita ynnä muita, joiden nimiä en edes tunne! En todella tiedä, minne tungemme nuo kaikki työkalut kunhan talo saadaan valmiiksi?! Maalit ja maalaustarvikkeet siirsin jo tekniseen tilaan pois tieltä, mutta eihän ne nyt sinnekään voi jäädä.

Kuvia ei ole ehditty tai muistettu ottaa kunnon kameralla, joten kuvitan tämän postauksen instagram-räpsyillä.

Vähän listaa siitä, missä mennään:

* Kaikki tilat ovat pintamaalissa! Erityisesti ykkösmakkarin Denim-seinät ja kodarin Rentukka ihastuttavat. Onnistuin sitten saamaan maalausurakasta jonkun rasitusvamman: vasemman puolen rintalihas tms. on vähä kipiä enkä pariin yöhön pystynyt nukkumaan lainkaan vasemmalla kyljellä. Mutta nyt on jo hieman parempi.

Ykkösmakkari.
* Kakkosmakkari on lähes kokonaan valmis. Puuttuu vain listat ja vaatekaapeista ovet. Vinyylilattia oli helppo ja nopea laittaa. Ja se on hieno. Toisen makkarin katon panelointia aloiteltiin eilen ja päästiin puoleenväliin. Totesimme, että aika hitsin kivaa hommaa on tuo panelointi! Niinku oikeasti. Paneelit tulivat Malerilta, ihan sikahienot. Teen niistä erikseen postauksen, kunhan homma vähän vielä etenee.

* Kylppärin seinien laatoitus alkoi viime viikonloppuna, kun M:n sisko tuli sitä tekemään ja opasti meitä. Nyt osataan sekin homma! Laataksi valikoitui semmoinen ihan nätti musta 30 x 60 cm budjettilaatta (19,90 e/m2) Bauhausista. Olisin halunnut seiniin sitä mustaa Conceptia, mutta tää oli kolme kertaa halvempi..

Näkymä eteisestä kodinhoitohuoneeseen.
* Pikkuvessan lattia on vesieristetty eilen ja sen laatoitus on nyt prioriteetti nro 1.  Kannattaakohan muuten laittaa ensin takaseinälle tuleva tapetti kiinni vai vasta laatoituksen jälkeen...?

* Saatiin joutomaata iso kuorma. Koirat ovat siinä myllänneet ja sitä tasoittaneet.

* Numerokyltti on tilattu tuohon meidän tielle. Semmoinen hieno heijastava. Saatoin myös tilata Jari Sillanpää-saunamittarin...

5 kommenttia:

 1. Itse kuvittelisin (ilman minkäänlaista kokemusta asiasta), että voisi olla hyvä tapetoida wc:n seinä vasta laatoituksen jälkeen, ettei tapetti vahingossakaan likaannu. Jos laatoitatte lattian hiukan myös seinän alaosaan nousevasti, niin eikös siihen laiteta jonkinlainen silikoni tms. laatan yläreunan päälle siistimään sitä reunaa seinää vasten. Silloin voisi ensin laatoittaa, sitten tapetoida niin ettei ole aivan hirmu tarkkaa alareunan kanssa, kun lopuksi sitten silikonisaumalla saatetaan pinnat ns. yhteen. Mahtoikohan saada selityksestä mitään selvää..
  Hyvältä näyttää seinien värit!

  VastaaPoista
 2. Karitaa mukaillen, ehdottomasti ensin lattia - saumalaastin peseminen on sottaista ja märkääkin hommaa, joten tapetti säilyy siisteimpänä kun laitat vasta ennen reunasilikonia.

  VastaaPoista
 3. Jes! Kiitokset teille! Tässä hulinassa ei meinaa pää pysyä mukana, mutta totta kai juuri noin se on ehdottomasti järkevintä! :)

  VastaaPoista
 4. Moikka moi! En ole niin pitkään aikaan käynyt muiden blogeissa kurkkimassa kuulumisia että! Teillä on edennyt hommat jo ihan mielettömän pitkälle. Näyttää tosi hyvältä! :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkelis! Teillä varmaan tekemistä kans riittää! Kiitos, kyl tää aika harppauksen otti jotenkin ihan yhtäkkiä. Oon käynyt teidän blogia lukemassa kyllä, hienosti sielläkin hommat etenee! :)

   Poista