maanantai 21. maaliskuuta 2016

Väliseiniä

Niin taas vierähti viikko raksapuuhissa. Kaikki väliseinät saunaa lukuunottamatta ovat paikoillaan ja levytetty toiselta puolelta. Vastaava mestari antoi luvan laittaa jo villatkin, mutta odotellaan pari viikkoa ensin, että sähkäri ehtii paikalle viimeistelemään sähkötyöt. Sillä välin riittää hommaa kyllä ilmastointiputkien ja alaslaskujen parissa. Pihallakin odottaa pari isoa risukasaa polttajaansa.

Niitä kylppärin seiniäkin suoristellaan yhä... Vinkki:  kannattaa miettiä kaksi kertaa, olisiko järkevää panostaa ammattilaiseen eikä väkisin muurata itse. Etenkin, jos ei ole kokemusta muuraushommista ennestään. Mutta no, tulipahan tehtyä ja siinä se nyt kököttää. Enää ei muuta voi kuin suoristaa :D Eikä ne seinät onneksi katastrofaalisen vinot ole, mutta tokihan priima lopputulos täytyy saada. Olkkarin ja eteisen muuratut seinät ovat kuitenkin jo täysin valmiit (!!), niissä ei juuri vinoutta tainnut ollakaan.

Näkymiä eteisestä
 
Näkymiä olkkarin puolelta. Vasemmalla käynti meidän makkariin.
Nyt on ollut tosi jees, kun tilat ovat vihdoinkin kunnolla hahmottuneet väliseinien myötä. Vaikka välillä on vielä hieman vaikeaa hahmottaa huoneiden todellista kokoa, kun ne ovat täynnä raksasälää.

Makuuhuone nro 2 / vierashuone
Wc
Minun tehtäväkseni muodostui seinien tasoittaminen ja iiks miten mukavaa puuhaa se on ollut! Aivan ihanaa ja koukuttavaa. Hiominen tosin ei sitten ole ihan mun juttu, mutta siihen on syynä nuo ranteet, jotka eivät tykkää siitä yhtään. Siispä pakkelia levitetään mielummin liian ohut kuin aivan turhan paksu kerros kerralla.

Keittiöstä eteiseen ja kodariin2 kommenttia:

 1. Pitkästä aikaa ehdin taas lukea muiden kuulumisia ja onpa hauska nähdä, miten hienosti teilläkin edistyy hommat. :) Meillä on vasta ensimmäinen väliseinä pystyssä, mutta jotenkin se tuo tuohon hommaan taas sellaisen uuden, konkreettisemman vaiheen. Alkaa näkemään ja hahmottamaan ihan kunnolla, miten tilat muodostuu. :)

  Suvi / Ripaus unelmapulveria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ehdit, taitaa teillä aika kiireistä aikaa olla :) Väliseinät nousee kyllä tosi vauhdilla (varmasti teilläkin!) kunhan ensin saa jutun juonesta kiinni. On nimenomaan ihan parasta, kun moni asia ja tila konkretisoituu :)

   Poista