maanantai 7. maaliskuuta 2016

Seiniä ja pistorasiagate

Heti alkuun on pakko todeta, että on meillä vaan mahtavia ystäviä, jotka pyyteettömästi jeesaavat. M:n veli on tehnyt parin viikon aikana huikeaa työtä kylppärin muurattujen seinien parissa. Niitä on tasoitettu ja suoristettu. Olemme saaneet viimeisen parin viikon aikana myös väliseinärunkoja pystyyn kiitettävästi ja enää puuttuu rungot vain tuvan toiselta puolelta, jonne niitä tuleekin sitten vähemmän. Sähköjäkin on saatu vedettyä lisää. Keittiö ja kodnhoitohuone on saatu varastoitua menestyksekkäästi pariin eri pinoon tupaan ja makkariin. Niiden olemassaoloa tuskin edes muistaa. Kodinkoneet pitävät majaa vierashuoneessa. Onneksi Ikea pakkaa tiiviisti.

Osa seinistä on jo levytettykin toiselta puolelta.Villoja emme ole vielä uskaltaneet lätkiä seinään ja vastaava mestarikin oli sitä mieltä, että odotellaan vielä jotta lattia saa vähän enemmän hikoiltua kosteutta pois. Eipä tässä mikään kiire ole, valustakin on vasta alle kaksi kuukautta aikaa ja muutakin hommaa riittää. M lähti eilen viikoksi työreissuun ja koska yksin on aika vaikea tässä kohtaa tehdä mitään muuta, niin aloin pakkeloimaan levytettyjä seiniä. Toistaiseksi homma on sujunut ihan ok, mutta katsotaan missä kohtaa pinna katkeaa... :D Jollain oudolla tavalla pakkelointi on aika kivaa!

Seinäpintaa.
Olen kuumeisesti pohtinut tuvan seinien väriä ja voi tsiisus, kun voi olla hankalaa! Mulla on läjä Tikkurilan sävylappusia tökättynä koolauspuiden väliin ja niitä on tuijoteltu nyt tuntitolkulla. Todennäköisesti muihin huoneisiin tulee yleissävyksi se vuorenvarma Paperi, mutta tupaan tahtoisin jotakin ihan hitusen harmahtavaa. Lähinnä siksi, että takka on kiiltävä valkoinen, joten olisi kiva jos sille saisi jotakin kontrastia. Mutta olisko se harmaa sitten kylmä vai lämmin, tumma vai vaalea? Vai maalaisiko takkaseinän eri sävyllä kuin muut seinät? EN MINÄ TIEDÄ.

Ainiin, meillä on myös pikkuongelma nimeltä kylppärin pistorasia. Kappas vain, suihkut ovat liian lähellä peilikaapin paikkaa, joten pistorasiaa ei saa sinne laittaa. Läpällistä pistorasiaa, suljetun kaapinoven taa. Iso riski terveydelle. Minun mielestäni tuo pistorasia kuuluu osastolle "ihan sama", mutta sähkäri ja M ovat sitä mieltä, että kyllä se täytyy sinne kylppäriin saada. Mikäli laittaisimme lasiseinän allaskalusteen ja suihkun väliin, niin ongelma olisi sillä ratkaistu. Mutta kun mulle se ei ole vaihtoehto. En todellakaan halua mitään lasiseinää. En tiedä miksi, mutta kun en vaan halua. Never. Olisin ollut valmis muurattuun ja laatoitettuun, matalahkoon seinään (jonka päälle saisi aseteltua kaikki ihanat shampoopullot yms.), mutta sekään ei käy. Koska kaadot ja koska sen pitäisi olla sitten tyyliin kattoon asti korkea, jotta määräykset täyttyisivät. M myös irvistelee tälle vaihtoehdolle, koska se tietäisi lisää muurausta (joka kuuluu osastolle "yök, ei enää ikinä").

Olisi ollut fiksua sijoittaa allaskaluste peilikaappeineen pöntön vastakkaiselle seinälle (pinkki ruksi pohjakuvassa), mutta en muista kuollaksenikaan, miksi emme tehneet niin. Siihen oli jokin todella järkevä syy aikoinaan. Ehkä siksi, että pohjakuvan perusteella se ei olisi siihen oikein sopinut. Nyt kuitenkin kun tila on valmis, niin kyllä siinä vaan olisi sopiva paikka... Huokaus. Olin kuitenkin kaavaillut tuolle pöntönvastakkaisseinälle jo aiemmin paikkaa pyyhenaulakolle ja ratkaisuna pistorasiagateen pohdin, että jospa askartelisi naulakon yläpuolelle pitkän, kiinteän, matalahkon kaapin. Sen sisälle voisi sulloa sitten sen pistorasian. Ongelma olisi onnellisesti sillä ratkaistu.

Tähän tyyliin. Ilman tuota välihyllyä ja pyyhekoukut korkeammalle. Kuva: Pinterest.
Esittelin tämän idean sähkärille ja M:lle ja sain osakseni samoja katseita, kuin vetäessäni "meille ei tule lasiseinää" -kilareita. Että enpä tiedä sitten! Surkeaa suunnittelua, josta ei voi kuin itseään syyttää.

Btw, nyt Kaarnasta koti on myös Bloglovinissa. Seuraa blogiani Bloglovinin avulla!

11 kommenttia:

 1. Voihan pistorasiagate! Onko jotain muuta syytä miksette halua tuota lasiseinää? Lähinnä mietin tuota suihkuista tulevaa vesiroisketta vai millainen kalusteratkaisu teille tulee? Jos on puu tai kalustelevykaluste, niin helposti menee entiseksi kosteudesta.
  Meillä on pikkuwc:ssä lasiseinä suihkun ja allaskalusteen välissä ja se on tosi huomaamaton.
  Oisko pistorasiaa mahdollista laittaa esim. Lähemmäksi pönttöä jos ei muuta mahdollisuutta? Toisaalta saahan hiukset föönattua niinkin että se pistoke olisi siellä vastakkaisella seinällä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siihen ole muuta syytä kuin tää mun lapsellinen "en tahdo!" :D Jotenkin ei vaan lasi iske yhtään, mutta voipi olla että siihen on taivuttava. Jotenkin se rajaa tilaa tavalla, josta en pidä. Lisäksi mua mietityttää sen kestävyys, kun meillä kylppärissä pestään keväällä ja syksyllä lähes joka päivä paria 35kg vilkasta koiratorpedoa... Että miten ne kiinnitykset kestää kun satavarmasti seinä ottaa osumaa. Kalusteita ei ole vielä edes mietitty, mutta vesiroiskeiden takia jotain vedenkestäviä oltais varmaan valkattu mikäli tätä pistorasiagatea ei olisi tullut. Tosin olin suunnitellut tuohon sitä muurattua seinää, jolloin kalusteiden matskukaan ei ois ongelma. Lähemmäs pönttöäkin sitä rasiaa kyllä mietittiin, mutta oli vissiin siinä ja siinä voiko sitä siihenkään laittaa. Tai siihen käsitykseen jäin :D

   Ehkä mä meen Pinterestiin selaamaan lasiseiniä ja koitan antaa sille mahdollisuuden.

   Poista
 2. Naureskelin täällä sun kilareille :D Mä nimittäin saan niitä myös. Ja useimmiten ihan turhaan ja sitten joudun pyytelemään anteeksi :D Mutta toinen asia mitä tulin sanomaan oli tuo minkä N tuossa ylhäällä sanoikin, että allaskaluste ei tule kestämään sitä suihkua siinä vieressä :/ Tsemppiä! Hyvä pössis teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on aika huvittavaa, koska mikään asia ei ole mua ärsyttänyt tässä projektissa vielä näin paljon! :D Menee melkein yöunetkin pilalle, pöh! Kiitos tsempeistä :)

   Poista
 3. Peukku kilareille :D Kummasti helpottaa :) Komppaan Essiä - kalusteet ei kestä suihkun roiskeita kovin kauaa. Anna sellaiselle lyhyelle, tarvittaessa pois tieltä käännettävälle suoralle lasille mahdollisuus? Laitat siihen vaikka jonkun hienon teippauksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu helpottaa pikkusen :D Mietin just semmosta käännettävää, mutta silti pelkään kiinnitysten puolesta noiden rekkujen kanssa (joo ihan koulutettuja jne, muttaku sitä menoa ja meininkiä riittää, eikä ajatus toimi heillä valitettavasti aina yhtä nopee kuin kroppa). Täytyy vähän mittailla miten minkäkin levyinen seinä tossa mahtuisi kääntymään fiksusti. Ja osuuko se sit kääntyessään kalusteisiin vai mihin..... Mä oon siis aivan noviisi näiden seinien kanssa, ei oo mitään kokemusta ja sekin ärsyttää :D Mielummin hankkisin kauniin suihkuverhon niin ei tarvis koirien kanssa jännittää.

   Poista
 4. Meillä oli entisessä kämpässä sellanen käännettävä lasiseinä erottamassa pesukoneen suihkuista ja toimi tosi hyvin. Ja itseasiassa sitä ei edes meinannut huomata (paitsi likaisena tietysti), koska se oli ihan kirkasta lasia. Ja eiköhän niihin löydy sellaisia kiinnityksiä, että kestää teidän hurttien hurjastelut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Kiva kuulla, että toimi hyvin. Täytyy lähteä kiertämään rautakauppoja ja tsekkailemaan kiinnityssysteemejä :D

   Poista
 5. 1,5 metriä suihkusta...Voisiko pistorasian laittaa valokatkaisimen päälle? Laitatteko altaan ilman allaskaappia? Säilytys peilikaapissa ja ehdottamallasi paikalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokatkaisin tulee meillä makkarin puolelle, ei siis sisälle kylppäriin, mutta jonkilainen kaappiratkaisu tuolle vastakkaiselle seinälle voisi toimiakin. Allaskaappi tulee, mutta katsotaan löytyiskö semmoista vedenkestävää.. :)

   Poista
 6. Paljon on huomioonotettavia asioita. Meillä myös sähkötyöt alkamassa, ja hieman jännittää miten se tulee menemään. Lähinnä siksi, että minä olen muuttanut mieltäni muutamista asioista, ja nyt en enää ole varma, mitä voidaan toteuttaa. Mutta ammattilainen saa sitten hoitaa kuten parhaaksi näkee. https://www.oulunsahkotek.fi/sahkosuunnittelu-ja-sahkoasennus/

  VastaaPoista