keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Talon ulkomaalaus

Yleensä en valita säästä, mutta tämä kesä on ollut surkea maalauskelien puolesta. Sopivia maalauspäiviä on ollut muutamia silloin tällöin ja urakka vaan seisoo ja pitkittyy. Kaikki sivut on saatu nyt maalattua kahteen kertaan (tuskin maalaamme enää kolmatta kertaa). Räystäslautoja, ikkunoiden pielilautoja ym. olemme maalanneet maassa ennen niiden paikoilleen asentamista.

Maaliksi valitsimme Virtasen neljän öljyn laatumaalin. Jotenkin ajatus akrylaattimaalista ei houkuttanut, ja kun Virtasen maaleista tuntui löytyvän vain hyviä kokemuksia, niin valinta oli maalin suhteen aika nopeasti tehty.  Meille oli tärkeää, että maali on säänkestävä ja väri ei ihan heti haalistu. Virtasen öljymaalilla on helppo ja mukava maalata. Se ei valu vaan levittyy hyvin. Lisäksi se tuntuu olevan todella riittoisaa.

Kastellin Kaarna -mallisto lähes huutaa kahta eri väriä. Pitkille sivuille valikoitui Virtasen tehdassävy musta, joka on kyllä hyvin rehellinen perusmusta. Päätyseiniin valitsimme tehosteeksi aika railakkaan oranssin sävyn NCS-kartasta: S 0580-Y40R.

S 0580-Y40R
Virtasen mustaMinulle olisi kelvannut hyvin Virtasen tehdasvalmis sävy Okra, mutta M halusi huomattavasti räikeämpää. Tässä vaiheessa oli muuten hauska huomata, miten värikarttoihin kyllästynyt ja tympääntynyt raksaaja voikaan tässä vaiheessa olla. Tuon sävyn valitsemiseen meni rautakaupassa noin 40 sekuntia :D Mitään koemaalauksia tässä aleta tekemään kun tärkeämpää hommaa on muutenkin aivan riittävästi... Noh, yksi koelauta maalattiin kyllä heti kotona, koska sävy näytti purkissa omituisen persikkaiselta ja sai aikaan ehkä pienoisen paniikin. Onneksi turhaan, sillä nuo sävytykset kustantavat sen verran paljon (tuli muuten vähän yllärinä!),  että tuskin olisi sävyä enää vaihdettu.

Myös otsalaudat maalataan mustalla. Räystäät tulevat oranssilla samalla laudoituksella kuin "sivujatkeet".
Minä olen vähän nikotellut tuon oranssin kanssa, mutta nyt kun saimme maalattua toisen kerroksen vernissalla ohennetun ensimmäisen maalikerroksen päälle, alkaa sävy miellyttää omaakin silmää. Se on oikeastaan tosi kiva ja sopiihan se tuon mustan kanssa ihan törkeän hyvin yhteen. Me pidämme kontrasteista ja tuo yhdistelmä on aika herkullinen.

8 kommenttia:

 1. Toi oranssin ja mustan yhdistelmä on just hieno! Rohkea mutta toimiva valinta. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno ja rohkea väri yhdistelmä. Mukavaa seurta jonkun muun kaarna projektia, tosin meidän taloa ei äkkiseltään tunnista kaarnaksi, niin paljon tuli muutoksia. Pohja teilläkin muuttunut aika rajusti alkuperäisestä, pitääpi laittaa bloginne seurantaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teidänkin blogia on ollut mukava seurata :) Joo, meidän pohjassa ei ole kyllä varmaan mitään samaa kuin alkuperäisessä :D

   Poista
 3. Tulinpa vastavierailulle :) Hassua, että juuri itse postasin myös maalausaiheesta ja valittelin ihan samaa juttua eli huonoja maalauskelejä. Niin ja maalikin sattuu olemaan sama kuin teillä, Virtasella mentiin meilläkin. Väri meillä tosin on hyvin erilainen... Mut noi on kyllä mahtavat nuo teidän värit! - sopivat just teidän taloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit :) Heh, hauska sattuma! Kiitos, haluttiin vähän revitellä :D Hyvän värinen on teidänkin talo! Virtasen maaliin ollaan kyllä todella tyytyväisiä, laadukasta tavaraa.

   Poista
 4. Wau, onpas hieno tuo oranssi! Nappivalinta :)

  VastaaPoista