keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kaasua

Posti toi eilen meidän kauan odotetut liedet. Naureskeltiin, että alkaa olla vähän suurtalouskeittiö-meininkiä, sillä keittotasoja on yhteensä kuusi kappaletta: kaksi keraamista (Candy) ja neljä kaasua (Electrolux). Pohdimme pitkään, laittaisimmeko 2+2 vai esimerkiksi kaksi kaasua ja neljä keraamista. Päädyimme lopulta kavereiden hyvien kokemusten ja suosittelujen perusteella kaasun enemmistöön. Tahdoimme kuitenkin sekä kaasun että keraamisen, sillä jos kaasu sattuukin ihan yllärinä loppumaan niin on olemassa varavaihtoehto (tai jos on joskus jotkut superkokkailut menossa, niin eihän sitä tiedä vaikka tarvitsisikin kuusi liettä?). Kuulemma kun kaasulla oppii kokkamaan, niin ei sen jälkeen enää muuta huolikaan. Saa nähdä, vielä ei olla päästy testaamaan :)

Kaasu on myös tosi nopea ja edullinenkin vaihtoehto. Pullo täytyy vaihtaa 2-3 kertaa vuodessa. Täällä landella kun noita sähkökatkoksiakin tulee niin onhan se ihan kiva, että liesi toimii, mikäli katkos venyy pitkäksi. Kaasu tulee meidän lieteen pullosta, joka sijoitetaan saarekkeeseen hellan lähelle. Asennuksen voi tehdä meidän tapauksessa itse, sillä letkun pituus jää alle 1,2 metriin. Jos tuo pituus ylittyy, on asennus teetettävä ammattilaisella.


Aika paljon kuulee kommentteja kaasun vaarallisuudesta ja myönnettäköön, että itsekin alkuun olin vähän kaasuliettä vastaan ("kuitenkin se kaasu jää sinne vahingossa päälle ja sitte käy huonosti!"). Nykyajan liedet ovat kuitenkin turvallisia käyttää. Niissä on liekinvarmistin eli kaasun tulo loppuu, kun liekki sammuu. Mikäli pullo on asennettu väärin, ei kaasu kulje ollenkaan.  Liekkiä ei saa vahingossa päälle, sillä nuppia täytyy samaan aikaan sekä painaa että vääntää. Totta kai huolellinen täytyy olla kaasulieden ja myös yhtälailla muiden kodinkoneiden kanssa. Letkut ja liitokset on syytä tarkastaa ainakin silmämääräisesti vaikkapa silloin, kun pulloa vaihdetaan.

8 kommenttia:

 1. Enpä ollut ajatellutkaan, että voisi kaasulieden laittaa uuteenkin taloon, kun omissa mielikuvissa se on ollut vain mökillä sähköjen puuttumisen vuoksi käytettävä liesi. Kiinnostuin nyt, kun toit esiin huomion sähkökatkoksen mahdollisuudesta ja tietysti myös edullisuudesta. Täytyy ottaa harkintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään ellei kavereilla ois sattunut olemaan. Kannattaa tutustua! :) ollaan kuultu vain hyviä kokemuksia.

   Poista
 2. Mullakin heräs kiinnostus kaasua kohtaan. Asuntovaunussa oon käyttäny moista, mutta ei oo tullu mieleen että taloonki vois laittaa. Kerrohan käyttökokemuksia kunhan niitä tulee!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaus herätti kiinnostusta! Varmasti kirjoittelen käyttökokemuksia tänne :)

   Poista
 3. Suosittelen ehdottomasti ! Laitettiin Siemens Domino sarjasta kaasuliesi + induktio.

  VastaaPoista
 4. Kiva kun kävit kommentoimassa, niin löysin teidänkin blogin!

  Ja hah, olen haaveillut ihan samasta ratkaisusta yhdistää tosin induktio ja kaasu. Sitä vain nyt sitten arvon, että otanko mieluummin yhden leveän induktiotason neljällä keittoalueella vaiko just normi neljän alueen induktion plus kaks kaasupoltinta. Molemmissa olisi etunsa, kaasu olisi kiva, mutta leveä keittotaso estää pannujen ja kattiloiden tilaongelmat... Pitää lueskella lisää kaasukokemuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit vastavierailulla! :)

   Mun pitäisi tehdä tässä jossain kohtaa keittiöpostaus (tajusin, että mulla ei ole täällä blogissa siitä edes kuvaa..) ja voisin samalla kaasukokemuksistakin kertoa. Sen verran voin jo nyt sanoa, että tuo keraaminen ei ole ollut meillä käytössä lainkaan :D

   Poista