keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Huhtikuun alku ja TAKKA

Toissa viikon loppupuolella suurin osa sähkötöistä saatiin valmiiksi ja olokeittiön toinen pitkä seinä villoitettua ja levytettyä. Nyt ollaan villoitettu ja levytetty keittiön seinää ja vierasmakkaria. Sähkötyöt jatkuvat taas loppuviikosta ja sen jälkeen on koko talo levytyskynnossa. Eipä noita levytyksiä taida puuttuakaan enää kuin max puolet ja katto tietenkin.

Levytyshommiin suosittelemme nauharuuvainta! Hanki hyvä ystävä ehdottomasti semmoinen, jos aiot tehdä levytystyöt itse!! Ruuvit menee nopsaan niinkuin zup zup zup zup tuosta noin vaan. Kätevää on myös se, että levyttämistä pystyy tekemään yksinkin, kun voi toisella kädellä pidellä levyä ja toisella ruuvainta. Ei tartte kaivella jostain raksaliivin taskuista karkailevia ja putoilevia ruuveja, kun ne on siinä vekottimessa valmiina. Aivan loistava keksintö, jota ilman levytys olisi kyllä huomattavasti hitaampaa ja tuskaisempaa.

Minä olen viime viikkoina kuluttanut aikaani seinien tasoittamiseen ja M on ahkeroinut mm. yläpohjassa iv-putkien parissa. Maanantaina 4.4 saapui myös poistoilmalämpöpumppu eli PILP. M:n veli oli rakennellut sitä varten näppärän rampin kahitiilistä ja laudoista, ja rampin päältä PILP saatiin jollain ihmeen taikatempulla siirrettyä kaverin avustuksella sisälle tekniseen tilaan. Ensin ajateltiin, että täytyykö ovi karmeineen poistaa, mutta ei onneksi tarvinnut. Mukava tuollainen 2,1 metriä korkea laitos, jolla painoa on yli 200 kg ja paino tietenkin yläosassa. Eikä sitä saisi kallistaa kuin ihan tosi vähän.
PILP
Olohuoneen ja keittiön värimaailmat ovat jo tovin mietityttäneet, mutta ratkaisu olikin lähempänä ja valmiimpana kuin ikinä osasimme kuvitellakaan. Meillä on hetken aikaa ollut tuo yksi olkkariin ja eteiseen rajoittuva muurattu seinä tasoitettuna. Tasoitus on tehty Kiillon TT:llä. Tässä eräänä päivänä mietiskelin, että se on oikeastaan aika kivan näköinen! Betonimainen, harmahtavanrusehtava, elävä, kiinnostava ja pikkuisen jopa kimmeltävä. Pari raksalla vieraillutta kaveriakin sitä ihasteli ja yksi taisi sanoa ne maagiset sanat: miksi ette jättäisi sitä tuollaiseksi? NIINPÄ.

TT tarttui ihan hyvin myös kipsilevyyn, jota siis tuo makkarin kohdalla oleva seinä on. Bauhausin ystävällinen myyjä selvitti, että TT kannattaa pinnoittaa värittömällä Supi-saunasuojalla (eipä tiedetty, että ko. tuote sopii myös betonipinnoille ja monille muille). Eteisen seinä otettiin ensin testiin, sillä siihen tulisi kuitenkin leveä ja korkea kaappi ettei sen niin väliä jos olisi mennyt pieleen :D Sävy muuttui asteen tai pari tummemmaksi, oikeastaan paremmaksi. Myös olkkarin kipsilevyseinä sai Supia ylleen. Ärsyttävästi vaan alkoi jostain kumman syystä saumat pikkuisen paistamaan läpi, joten saadaan vielä vähän paikkailla niitä.Ylläolevista kuvista näkee hieman tuota seinää, mutta kuvat eivät kyllä tee sille yhtään oikeutta. On tosi nätti livenä. Ja kyllä! Takka on täällä! Meillehän tuli siis Uuniseppien Riekko. Maanantaina 11.4 alkoi takan asentaminen ja se saatiin näiltä osin valmiksi tiistaina. On hormit ja piiput ja läpiviennit.Takka laatoitetaan ja viimeistellään sitten, kun alamme olla sisätöiden suhteen valmiimpia. Laatat on kuulemma kätevintä laittaa, kun lopullinen lattiamatsku on paikoillaan tai vähintäänkin tiedossa.

6 kommenttia:

 1. Meillä on samanlainen seinä :) Weberin V+ hienotasoitteella tehty tosin ja tavalliseen saunasupiin sekoitettiin 1/3 osaa supi arcticia jotta saatiin hieman kiiltoa ja eloa. Tykkään siis :)

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Meillä on samanmoinen keittiön seinä ja juuri tuota "suoja-aineen" laittoa mietittiin.. Tuliko saunasuojasta kiiltävä? millä levititte Supin seinälle? Meillä takana jo yhden seinän suojaus ja uusiksi meni, joten enää ei haluttaisi kämmäillä :D
  Kiitos jos viitsit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi M! Saunasuojasta ei tullut kiiltävää pintaa, seinästä ei oikeastaan edes huomaa, että siinä olisi jokin "päällyste". Tasoite muuttui ehkä asteen verran tummemmaksi supin levittämisen jälkeen. Levitysvaiheessa se oli muuten aika hurjan näköinen, sellainen sininen :D Pelästyttiin sitä ihan kamalasti, mutta kuivuttuaan sinisyys hävisi. Me levitimme supin ihan tuollaisella perus-maalitelalla. Lantrasimme supia vedellä, jotta levittyi paremmin ja tasaisemmin. Sekoitussuhdetta en nyt äkkiseltään muista, mutta se saattoi olla jopa 50/50. Litkua se ainakin oli ja sitä roiskui kaikkialle :D Toivottavasti tästä oli apua ja saatte seinän tehtyä onnistuneesti!

   Poista
  2. Kiitos paljon :D Eiköhän se näillä ohjeilla onnistu. (sormet ristiin) Me kokeiltiin aluksi Valkoista Supi saunavahaa, ja silloin piti kyllä juosta karkuun :D :D
   Mutta toivotaan nyt vähän parempaa lopputulosta, Kiitos!
   Ja hieno koti teillä!

   Poista
  3. Olkaat hyvät! :D Luulen, että se valkoinen vaha on ehkä syynä siihen kiiltoon? Tsemppiä teille ja kiitos! :)

   Poista