keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Tästä se alkaa

Tapasimme reilu viikko sitten ensimmäistä kertaa Kastellin myyjän ja homma lähtikin luistamaan samantien. Myyjä haastoi meitä pohtimaan unelmiemme taloa, sen pohjakuvaa, sijaintia ja asemointia tontille sekä toiminnallisuutta. Meihin teki vaikutuksen myyjän aito innostus, intohimo ja asiantuntijuus: tuli tunne, että tällaisten ihmisten kanssa haluamme lähteä viemään meidän projektiamme eteenpäin. Kaikkiin kysymyksiimme saimme vastaukset ja joitakin asioita tuli kerrattua useampaankin kertaan... Tapaamisessa vierähti aikaa yllättäen yli kolme tuntia.

Viime lauantaina teimme sitten sopimuksen talopaketista ja ehdimme vielä hyödyntää Kastellin huhtikuun kampanjan edut eli saimme lahjakortin Kastellin rakentajan tukkuun. Talon toimitusajaksi muodostui viikko 40 eli syys-lokakuun vaihde. Talo saapuu lämmitysvalmiiksi ja vesikattoon asti asennettuna, lähes kaiken muun hoidamme itse tai tilaamme muualta.

Mallistosta valikoitui melko helposti Kaarna 116/134 sen modernin ja viehättävän ulkonäön vuoksi. Korkeat ikkunat ja huoneet vaikuttivat myös valintaan, sillä haluamme tulevan kotimme olevan avara ja valoisa. Hieman yllättäen olemme viehättyneet enemmän moderniin ja pelkistettyyn tyyliin, sillä muutama vuosi sitten olisimme varmaankin rakentaneet mieluiten mansardikattoisen koristelistoilla vuoratun karamellitalon. Pohjapiirustukset hakevat vielä hieman muotoaan, mutta jyvällä ollaan jo.

Tänään vierailimme pankissa ja laina-anomuksellemme näytettiin siellä vihreää valoa. Tänään varmistuivat myös vastaava mestari ja pääsuunnittelija sekä lvi-vastaava. Kvv-vastaava meillä jo olikin. Nyt siis kysymysmerkkinä on enää tontti, tarkemmin ottaen suunnittelutarveratkaisun ja muiden lupien saaminen. Kunhan saamme ne kuntoon, alkaa vihdoin tapahtua!

2 kommenttia:

  1. Hei! Tuleeko teille muuttovalmis vai peruspaketti? Minkälainen budjetti teille on haarukoitu? Aiheuttivatko pohjan muutokset merkittäviä korotuksia Kastellin perushintaan? Itse olemme jo pitkään miettineet Kannustalon Latoa, mutta tiukan budjetin takia mietitään vielä muita vaihtoehtoja. Nyt vasta hoksattiin tämä Kastellin Kaarna! Onko sinulla muuten tietoa, olisiko näitä jossain jo valmiina?

    VastaaPoista
  2. Heippa! Meille tulee peruspaketti runko ja vesikate asennettuna. Pohjan muutokset eivät aiheuttaneet merkittäviä korotuksia, sillä meillä väliseinien määrä väheni ja sitten taas ikkunoiden määrä kasvoi. Hinta taisi pysyä suunnilleen samana. Meidän myyjä mainitsi, että Kaarnoja on nyt alettu rakentaa aika paljonkin ja se on ollut suosittu. Täytyykin kysyä missä niitä mahtaa olla, kiinnostaisi itseäkin nähdä livenä :) Budjettia en uskalla vielä lähteä avaamaan, sillä mukana on vielä paljon muuttujia. Tiukka se on meilläkin ja tarkoitus on säästää todella paljon itse tekemällä. Kastellin myyjän kanssa pyöriteltiin meidän budjettia vaikka miten ja todettiin, että sen suhteen liikutaan ihan turvallisilla vesillä. Kannattaa siis sopia heille vaan rohkeasti käynti! :)

    VastaaPoista