perjantai 7. lokakuuta 2016

Muuttolupa!

Ei sitten nukuttu juuri lainkaan viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä. Taisi vähän jännittää.. :D Perjantaina 30.9 oli siis muuttotarkastus eli osittainen käyttöönottotarkastus. Tarkastajaa kiinnosti oikeastaan eniten verottajalle tehty ilmoitus ja palovaroittimet. Muita papereita pläräsi läpi sen verran, että katsoi kaiken tarvittavan olevan pinkassa. Koko juttu oli ohi vartissa ja muuttolupa heltisi. Täällä nyt sitten asutaan ihan oikeasti.

Tekemistä on vielä paljon, mutta nyt suurin stressi ja kiire on pudonnut harteilta pois. Ihanaa. Fiilis on väsynyt, mutta onnellinen ja tyytyväinen. Päivääkään en kuluneesta puolestatoista vuodesta vaihtaisi pois. Tämä on ollut ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoista. Joinakin hetkinä on totta kai väsyttänyt, mutta joka kerta ollaan hymyssäsuin ja tyytyväisinä ajeltu iltaisin täältä kotiin. Ei ole kertaakaan harmittanut, että tuli tähän ryhdyttyä eikä oikeastaan missään vaiheessa olla koettu raksan suhteen mitään ylitsepääsemätöntä stressiä tai murhetta.

Meillä on käynyt satumainen tuuri vastaavan mestarin, työnjohtajien, maaurakoitsijan, perustusten tekijöiden ja takka-asentajan suhteen. Ollaan voitu koko ajan luottaa siihen, että homma hoituu kuten kuuluukin ja kaikki sovitut asiat tehdään viimeisen päälle. Kastellin timpurit olivat meillä vain alle kaksi viikkoa talon pystytyksen ajan, mutta työn laatua voi ihan syystä kehua. Sen puolesta puhuu esimerkiksi meidän tiiviysmittauksen tulos: 0,3. Osaavia, ammattitaitoisia ja ammattiylpeitä kavereita, joita muistelemme vieläkin lämmöllä :) Tällaisia ammattilaisia osaa arvostaa erityisesti silloin, kun seuraa tuttujen rakennusprojekteja, joissa onni ei ole ollut ihan niin kohdallaan ja vastoinkäymiset johtuvat hieman yllättäen, mutta ilmeisesti alalle valitettavan tyypillisesti kokonaan niistä ammattilaisista...

Budjetti on pysynyt hanskassa niin hyvin, että jäämme reilusti sen alle vaikka vielä täytyy joitakin hankintoja tehdä. Mikäs tässä ollessa. Omassa kodissa. Maailman paras paikka, jossa toivottavasti saadaan olla vielä monta vuotta.