keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

50 shades of.....

Huhheijaa, suunnittelutarveratkaisun myönteinen päätös tipahti postilaatikkoon pari viikkoa sitten. Vaikka päätös tuli todella nopeasti (muutama viikko sen jälkeen, kun paperit oli jätetty), niin silti kaikki asiat tuntuvat etenevän kovin verkkaasti ja tahmeasti! Kovasti tekisi mieli päästä jo tontille rakentamaan tietä ja iltaisin haaveilemme monesti siitä hetkestä, kun runko on vihdoin pystyssä... Odottavan aika on todella pitkä, vaikka eipä tässä nyt ole mitenkään erityisen tylsää ollut, eikä tekeminen ole todellakaan loppunut kesken. Olemme valmistelleet kuun lopussa tapahtuvaa muuttoa ja raapineet kasaan rakennuslupaa varten tarvittavia papereita ja lomakkeita. Onneksi saimme noiden lupapapereiden tekoon apua Kastellin myyjältämme laatupalaverin päätteeksi, aivan erinomaista palvelua :)

Olemme kiertäneet ahkerasti raksaliikkeitä ja pohtineet aikamme kuluksi pintamateriaaleja ja värejä. Kaikkiin muihin tuntuu löytyvän kelvollinen ratkaisu, mutta kylpyhuone on edelleen aivan jäätävä kysymysmerkki. Kaupoista saa kyllä vaikka ja minkälaista laattaa, mutta kun ne ovat 99% harmaita, mustia tai valkoisia. Minä en tahdo harmaata, mustaa tai valkoista kylppäriä, koska tämä maa on karrikoidusti 90% vuodesta joko harmaa, musta tai valkoinen. Minä tahdon väriä! Enkä mitään blaah-värejä, kuten ruskeaa tai kulahtanutta beessiä, vaan jotakin raikasta... Oikeastaan en edes aivan tarkalleen tiedä, mitä haluan ja tässä harmaiden kylppäreiden tarjonnan keskellä on yllättävän vaikea inspiroitua. Välillä ihan suututtaa kävellä rakennusliikkeiden harmaita käytäviä pitkin, joiden kummallekin reunalle on aseteltu... niin... harmaita laattoja kilometritolkulla miljoonassa eri sävyssä. Hihkuin riemusta, kun Pukkilan liikkeestä löytyi muun muassa keltaista ja limeä laattaa! En niitä ehkä itse valitsisi, mutta olivat kaivattu piristysruiske sen kaiken harmauden keskellä.

Muistan nähneeni joskus muutama vuosi sitten jossakin sisustuslehdessä kuvan kuubalaistyyppisestä kylpyhuoneesta. Seinät olivat rouheat, rapatut ja petroolin väriset. Tunnelma oli hämyinen, mutta samalla kuitenkin virkistävä. Onneksi on Pinterest! Sieltähän niitä omaa silmää miellyttäviä kylppäriratkaisuja löytyi muutama. 

Kuvat: Pinterest
Vähän luulen, että tummansiniseen tai petrooliin päädymme, jos vain löydämme materiaalit joilla saamme tämän toteutettua. Mikäli ei onnistu, on ehkä jotain toivoa saada miellyttävä ratkaisu aikaiseksi myös harmaalla tai ehkä ennemminkin mustalla sävymaailmalla. Silloin mukana on oltava runsaasti elävää pintaa ja jopa vähän kimallusta... Valaistuksellakin saa näköjään ihan viihtyisän oloisia kylppäreitä aikaiseksi. Nuo valosadesuihkut olisivat niin siistit!

Kuvat: Pinterest